Parameter 2 Kombi Kompakt 28/24 A CW4

hulpzoekende doehetzever

  • #1
Ik probeer mijn cv ketel goed af te stellen. Ik heb een Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24. Mijn thermostaat is een Honeywell Home Chronotherm Touch Modulation.
Ik wilde mijn cv ketel toch weer even terugzetten naar de fabrieksinstellingen Toen ik bij de parameters kwam zag ik dat parameter 2 op "0" staat 0=alleen pomp nadraaien). Er is ook een mogelijkheid om de parameter op "5" te zetten 5=thermostaat ingang (X4, 6-7). Moet ik die parameter op 5 zetten omdat ik een thermostaat heb, of toch op 0 laten staan? Ik heb hier nog niets over kunnen vinden.
Hopelijk kan iemand mij hier over adviseren.
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Walker

    Specialist Deuren en Kozijnen
    Moderator
    • #2
    Je afgiftesysteem moet zijn warmte kwijt kunnen, ook (juist) als de ketel net uitschakelt.

    Dan zijn er 2 opties: Of standaard de pomp na laten draaien. Of meten of de temperatuur in het afgiftesysteem een onder een vooraf ingestelde waarde komt. Daar heb je een andere thermostaat (of voeler) voor nodig dan de kamerthermostaat.
     
    • Like
    Waarderingen: hulpzoekende doehetzever

    hulpzoekende doehetzever

    • #3
    Help...
    Ik heb een Intergas Kompakt 28/24. Om zuiniger te kunnen stoken probeer ik diverse fabrieksinstellingen, zoals vermogen en aanvoerwatertemperatuur aan te passen, maar ik krijg steeds melding 1, temperatuur bereikt. Ik vroeg mij af: welke temperatuur heb ik bereikt? Ik krijg deze melding steeds, dan gaat de ketel weer even branden en dan binnen een paar minuten springt die weer op 1.
    Heeft iemand een oplossing: moet ik de aanvoer temperatuur veranderen/verhogen/verlagen. Komt het door de instelling van het vermogen, pompsnelheid, iets anders. Ik word een beetje radeloos, want in plaats van dat ik minder gas verbruik wordt dit juist meer, omdat de ketel steeds weer even aangaat.
    Wie o wie heeft de oplossing?
     

    Walker

    Specialist Deuren en Kozijnen
    Moderator
    • #4
    Zomaar instellingen gaan wijzigen en dan verwachten dat je zuiniger gaat stoken is natuurlijk niet de juiste manier. Waarom denk je dat je ketel niet goed afgesteld zou staan?

    Ik neem aan dat je van iedere parameter vooraf de instelling hebt genoteerd voordat je de wijziging door hebt gevoerd, het gevolg van de wijziging meet en daarna de volgende parameter hebt gewijzigd?

    Dan zou ik de parameters weer terugzetten naar de stand voordat je bent begonnen met wijzigen.
     

    The headhunter

    Specialist Elektra
    • #5
    Het enige dat je standaard van een ketel hoort aan te passen is het maximale cv vermogen, deze zet je gelijk aan de afgifte meer niet.
    Dan ga je de installatie adstellen op de ketel(waterzijdig inregelen) rn draait de installatie zo zuinig mogelijk, met het juiste comfort. Vaak is het zo dat als je met parameters gaat knutselen je besparing comfortverlies geeft en je net zo goed de thermostaat lager had kunnen zetten.
     
    • Like
    Waarderingen: Walker

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #6
    waarschijnlijk staat of de maximale aanvoertemperatuur te laag ingesteld of er is onvoldoende stroming door te lage pompsnelheid of geknepen radiatoren
     

    hulpzoekende doehetzever

    • #7
    Bedankt voor de reacties. Ik heb inderdaad de wijzigingen genoteerd en zal eea terugzetten. Mocht ik nog problemen houden dan kom ik hierop terug, ik vind dit een prettig forum, snelle reacties
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu