Panlatten bevestigen

Dirk1982

  • #1
I.v.m. isolereren vloer met eps-platen wil ik panlatten bevestigen tegen de ribben van mijn vloer. Het gaat om een Flevo betonvloer. Tussen de ribben zie ik dat er een spleet. Begint vrij breed en iets dieper zit enkele millimeters breed. Nu heb ik op een paar plekken een schroef ingedraaid. Dat zit er stevig in. Mijn gevoel zegt dat dit op zich een goede en snelle manier is, maar misschien zie ik iets over het hoofd. Of zijn er beter manieren om dit te doen?
20221007_211700.jpg
Lijmen wil ik eigenlijk niet aan beginnen.

Andere optie die ik zag is panlatten met schroeven en pluggen vastzetten bovenin de welvingen van de vloer. Alleen daar zit 8 cm beton boven. Vraag me dan af of ik niet door de vloer boor. Vanaf boven is voor een drempel een keer geboord door vorige eigenaar en daar zijn stukken beton afgebroken. Zal d

20221007_211133.jpg
20221007_211651.jpg
20221007_211706.jpg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Kun je er geen houten spietjes in slaan en daar in schroeven?
Er zijn volgens mij ook schroeven die je zonder pluggen in het beton kune schroeven.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Die schroeven zijn er zeker en gebruiken wij veelvuldig als bekabeling met functiebehoud opgehangen moet worden.
Simpel een gaatje boren en een schroef rechtstreeks zonder plug in het beton draaien
wij hebben ze in 4, 5 en 6 mm (afhankelijk van de belasting wat er aan komt te hangen.)
Denk dat het wel een probeem is om om de juiste schroeven in deze situatie te kunnen vinden want ik verwacht niet dat elke spleet precies even breed is terwijl bij deze schroeven de diameter van het geboorde gat juist erg belangrijk is.
Is het gat nl. iets te groot dan blijft het niet vast zitten en is het gat iets te klein dan krijg je de schroef er niet in en breekt vaak je bitje.
 

Dirk1982

  • #4
Bedankt allebei. Ik zou het gat kunnen voorboren. Aangezien er al een kier aanwezig is, zal dat niet al te veel moeite kosten. Ik kijk naar panlatten van 22 mm dik. Zouden schroeven van 80 mm dan lang genoeg zijn?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
normaal zou 50mm ook al lang genoeg moeten zijn.
Maar pas op met voorboren in een bestaande spleet, dat kan je wel eens veel boren gaan kosten omdat het snijvlak van je boor er door de randen afgeslagen wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu