Paar vragen over ondervloer voor Laminaat.

Vasco

  • #1
Hallo allemaal,
Wij wonen in Portugal en en wordt op dit moment een laminaat-vloer in onze woonkamer gelegd. We hebben echter een paar twijfels of het allemaal gaat zoals het hoort.

De ondervloer zelf is een oude laag zeil, erg hard en niet elastisch/verend dus dat zal op zich niet zo´n probleem vormen. Maar dan onze vragen;
Tussen het laminaat en de vloer wordt een laag schuim (islolerende foam) gelegd, moet dat spul aan de vloer vast zitten of mag dat ook los liggen ? En moeten de afzonderlijke stukken aan elkaar zitten of mag er ook een strookje van bv enkele centimers tussen zitten ?
Hebben wij naast dit foam ook nog extra vochtwerende folie nodig, ondanks dat we het laminaat op zeil leggen ?

Ik hoop dat iemand ons -liefst snel haha- kan helpen.

Groeten uit een heel erg nat Portugal,

Sander.
 

EdP

  • #2
Die foamlaag kan gewoon los gelegd worden, maar ik zou de naden wel strak tegen elkaar plakken. Zeil is van zichzelf vochtdicht, een extra folie lijkt mij daarom overbodig.
 

renehi

  • #3
Aangezien de zeil hard en niet elastisch is, onder de laminaat wel ondervloer leggen. Anders klinkt het waarschijnlijk hol als u over de laminaat loopt. Stroken ondervloer aan elkaar vastplakken met zogenaamde alu.tape. Mocht de laminaat, ook tegen de natte buitenmuur (zie uw andere topic) geplaatst worden, dan de ondervloer wat ruim leggen bij de wanden, dus dat die onder de laminaat bij de wanden uitkomt. Na het leggen van de laminaat kan de ondervloer met een stanley-mes op de juiste lengte worden afgesneden. Zodoende kan bij eventueel verschuiven van het laminaat-pakket de laminaat niet tegen de buitenmuur aankomen.
 

MvanV

  • #4
Dat schuim is je ondervloer.


Met schuim onder laminaat is een gebruikelijke methode, ook in Nederland.
Los leggen is ook gebruikelijk, en zelfs gewenst.
Laminaat, en ook de ondervloeren, legt men bijna altijd los boven de vloer. Dat scheelt namelijk ontzettend veel tikgeluiden. Door de losse ligging dragen de tonen minder makkelijk over.
Het schuim dempt die mooi
 

Vasco

  • #5
Allen bedankt voor de reacties.

We hadden iemand hier die zich aanbood -tegen betaling, dat dan weer wel- die vloer er in te leggen. Omdat we zelf door werk en baby niet aan toekomen leek dit een goed idee. Helaas was dit niet het geval. De boel lag echt véél te strak tegen de muren, en met plinten, en drempeltjes waar de duren straks weer terugkomen werd totaal geen rekening gehouden. halverwege hebben we dus maar een halt toegeroepen en de boel zelf weer losgehaald. Dan toch maar zelf doen, vloer ligt er nu bijna in.

Groet, Sander.
 

EdP

  • #6
Sja je kunt maar beter referenties vragen (mond op mond reclame) voordat je iemand inhuurt. Die persoon had duidelijk niks begrepen van vloeren leggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu