Vragen over zandcement

Mpauw

  • #1
Beste klussers,

Mijn oude badkamer heeft een granito vloer. Ik wil de badkamer vergroten, en daarbuiten ligt vier centimeter lager een vloer van zandcement. Om alles gelijk te krijgen, wilde ik zowel de granito vloer als de vloer eromheen verhogen met een laag zandcement. Ik verwijder zowel de granito vloer als de huidige zandcementvloer liever niet (allebei erg hard).

Kan ik een laag van 6 à 7 cm zandcement gebruiken om dit allemaal gelijk te krijgen? Ik had ergens gelezen dat zandcement op zandcement problemen op kon leveren. Is dat ook het geval als het zandcement helemaal uitgehard is (het ligt er al 50 jaar). Ik las ook dat je op granito het geheel eerst goed moet aanbranden voordat het hecht.

Alvast bedankt!
 
Laatst bewerkt:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
je voegt daarmee ca. 150kg/m2 extra belasting toe op de vloer
dat zou een probleem kunnen zijn.
 

Mpauw

  • #3
Dank voor uw reactie. Dat is een goed punt. Het betreft een vloer in een betonnen jaren 70 appartement. Ik zou moeten uitzoeken wat deze maximaal kan dragen, of weet u toevallig wat dat ongeveer zou zijn?

Zouden dan Ytong blokken een beter alternatief zijn?
 

MvanV

  • #4
Niet te veel extra gewicht is altijd handig. Ook als het het kan dragen kann je misschien toch ergens ineens nog wat extra zetting krijgen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu