Overloop/aanvoerset op ronde badwand

Jeroen247

  • #1
Ik ben een bad aan het installeren die een ronding heeft in de zijwand. In deze wand is ook de overloopopening aangebracht.
Bij het plaatsen van een Grohe Exafill S aansluitset voor aanvoer en overloop, krijg ik de aansluiting nu niet waterdicht aan de binnen- en buitenzijde vanwege de ronding in de wand terwijl de aansluitset is gemaakt voor vlakke oppervlakten ipv ronde. De leverancier en fabrikant geven geen geluid.

Ik wil de zaak graag netjes waterdicht krijgen. Heeft iemand een idee?
 

Jeroen247

  • #2
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Vreemd. Als een fabrikant het bad zo heeft ontworpen, zullen ze toch ook weten welk garnituur erin past (of dat meeleveren)?

Je zult toch echt bij de fabrikant moeten zijn.

Ik zou trouwens eerder denken aan een productiefout, dat het eigenlijk vlak had moeten zijn rondom het gat.
 

Jeroen247

  • #4
:D
Van zowel leverancier als fabrikant kreeg ik nog geen antwoord.

Ik ben dus even bij de installateur langsgeweest. Hij had toevallig zo'n zelfde bad liggen. Hij kende het probleem niet, maar snapt m wel. Na doorzoeken van de catalogus van de leverancier, andere leveranciers, kwamen we tot de conclusie dat de aansluiting goed zit zolang de achterzijde maar water dicht zit. Het huis kan dan welliswaar inwendig nat worden, maar mijn angst dat er mogelijk water via het bedieningskabeltje onder mijn bad zou gaan lekken, werd met de kunde van de installateur weersproken.

Ik heb de zaak opnieuw geinstalleerd, uitgetest en inderdaad, waterdicht.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #5
Als de voorzijde niet dicht te krijgen is krijg je de achterzijde ook niet dicht 9 van de 10 keer is dit dezelfde ronding of de achterkand moet recht zijn.

John
 

Jeroen247

  • #6
Dat is in mijn geval niet juist. Je gaat er vanuit dat de rubber ring aan binnen-en buitenzijde hetzelfde is. In mijn geval is de ring aan de binnenzijde heel dun (bedoeld om niet te schuiven). De ring aan de buitenzijde is dik genoeg om de zaak waterdicht te krijgen...
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Al zou het dicht zijn (wat ik, zeker op termijn, betwijfel), het ziet er toch ook niet uit zo?
 

Jeroen247

  • #8
Hoe de achterkant eruit ziet, zal me een zorg zijn natuurlijk. Maar op de ring aan de voorzijde wordt nog een afbouwdeel geplaatst die alles netjes bedekt... :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Dat kan een tijdje goed gaan tot de rubbers zich vervormd hebben, dan hebt u een behoorlijk probleem.
Ik begrijp niet goed dat u de leverancier niet beter aanspreekt.
 

Roykes

  • #10
Overbodige opmerking verwijderd - mod

Meestal is bij dit soort baden de achterkant vlak afgewerkt zodat de rubber netjes aansluiten. de voorkant moet in dit geval nog een kapje overheen neem ik aan?

niks aan het handje lijkt mij. goed opgelost!!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu