Overlast contactgeluid lopen bovenburen

Overlast

  • #1
En berichtje nummer 3 ik schaam me kapot dat ik alleen maar dingen te klagen heb hier maar het is realiteit helaas.
Huurwoning woon hier 5 jaar sinds 1,5 jaar nieuwe buren. (lompe buren) smijten met deuren (heb ik me bij neergelegd) maar de bovenbuurvrouw loopt op haar hielen ik hoor dus enorm gebonk als ze loopt en het is niet minimaal. Het is nu zover dat ik met hartkloppingen wakker word als ik nachts wakker schrik. Daarvoor had ik er met de bovenbuurman die hoor woonde ook last van echter was hij niet vaak thuis. De vloer is altijd hetzelfde gebleven / overgenomen door nieuwe huurders. Ze leven op andere tijden dan dat ik leef. Ik word wakker in de nacht als ze een toilet bezoek maken, ik word wakker in de ochtend staan eerder op en als ze in de middag thuiskomen maar dan zijn er manieren (headphones) om mij ervoor af te sluiten. Ik weet exact het leefschema. Het breekt mij op. De verhuurder doet hier ook niets aan oftewel ze geven aan dat de eerste bovenburen een goede vloer geplaatst hebben (reactie verhuurder: "De vloeropbouw is conform de rapportage van Peutz en valt binnen de normen van het Bouwbesluit)". Ik wil verhuizen maar die opties zijn er niet (sta ingeschreven sociale huur) andere woningen worden alleen maar duurder en is geen optie helaas. Ik heb zelf al een noise cancelation headphones aangeschaft en dingen zoals het smijten met de deur (hebben een hond dus gebeurt ook vaak) heb ik naast me neergelegd. ik schrik daar ook vaak wakker van maar ik kan daarmee leven. Ik kan niet meer leven met het gebonk van het lopen, soms voel ik zelfs de trillingen. Ik kan online weinig vinden over geluid onderzoeken particulier en ik weet ook niet welke stappen ik kan ondernemen. Misschien zijn er hier tips. Het juridisch loket geeft aan dat ik een rechter in de hand moet nemen. Ik heb ook 2 x geprobeerd een vriendelijk gesprek met de bovenburen te voeren maar ze geven aan dat ze zich niet willen aanpassen omdat ze normaal willen leven. Ik heb geleerd een deurklink vast te houden bij het sluiten van de deur maar helaas heeft niet iedereen dat geleerd ;-). Lopen op hielen is volgens mij ook niet iets wat iemand express doet.....
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als ik het zo lees, kun je het beste toch gaan verhuizen.
Aan de vloer zal weinig te doen zijn als die volgens de normen van het bouwbesluit is.
En in een oud appartement heb je nu eenmaal meer leef geluiden van andere bewoners.
En iedereen heeft zijn eigen leefstijl, en de buren zullen het ook niet expres doen.
En de ene mens is gevoeliger als de andere.
 

Overlast

  • #3
Beste Peter, bedankt voor uw reactie. Het is geen oud appartement. Het is nieuwbouw (5 jaar). Ik zeg ook niet dat ze het express doen ;-) maar overlast is overlast gebonk van lopen met trillingen hoort niet.
 

Klussen.

  • #4
Verhuizen in deze tijd is lastig. Mijn advies is om er anders mee proberen om te gaan. Enkele tips: 1)probeer te accepteren dat het zo is. 2)slaap met oordopjes. 3)train jezelf om jezelf toe te spreken als je merkt dat je je ergert. Zeg tegen jezelf "ergeren, druk maken, boos worden helpt niet!". "moet ik niet doen! zonde van mijn energie.". 4)richt je op positieve dingen in je leven. b.v. neem een chocolaatje als je je begint te ergeren (niet teveel ;) Sterkte
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Het enige technische wat ik er over kan zeggen:

Voor vloerbedekking (tapijt, laminaat etc) in appartementen geldt de 10 dB reductie eis. Vraag is dus of men hier aan heeft voldaan bij het leggen van de vloer.

Het is aan de bewoner van het appartement om aan te tonen dat men hieraan voldoet.
 

Overlast

  • #7
@Janklusser, ik schrik een beetje van uw bericht het komt op sommige plekken wat denigrerend over maar u zult het goed bedoelen.

@Rooster, dank. ik heb geen ruzie met de buren ze geven alleen aan dat ze zich niet willen aanpassen.

@Walker, bedankt voor uw bericht. Ik vraag me dit ook af.
 

Klussen.

  • #8
Zeker met de juiste bedoelingen. Zoals Peter zegt valt er weinig aan te doen. Dat betekent dus of verhuizen of zorgen dat je er minder last van hebt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
En verder denk ik dat we er hier op het forum weinig aan kunnen doen.
Dit is niet op te lossen met iets extra aan te brengen dus ook geen eigen klus.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #10
Nogmaals schakel buurtbemiddeling in.
" Helpt een goed gesprek niet? Vraag dan of andere buren ook overlast hebben, zodat u misschien samen actie kunt ondernemen. Noteer wanneer, hoe lang en hoe u overlast ervaart. Komt u er nog steeds niet uit? Vraag dan hulp van buurtbemiddeling en/of meld uw klacht bij de verhuurder of de politie. "
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #11
Misschien is het mogelijk om met oordopjes te slapen.
Hier wat leesvoer:
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #12
Is in dit soort gevallen meestal weinig aan te doen, ook niet met oordopjes. Als je hier gevoelig voor bent en erop gefocust reageer je op een gegeven moment fysiek (hartritme, ademhaling, spierspanning) op het minste geluid, ook als het gedempt is door oordopjes. Zelfs de verwachting dat het geluid zich kan voordoen kan leiden tot een fysieke reactie (wakker worden op bepaalde tijdstippen). Weet dat honderdduizenden Nederlanders hier in meer of mindere mate mee te maken hebben. Verhuizen is dan de beste optie, zoals hierboven aangegeven; dit los je niet op met een bouwkundige ingreep. Vervelend dat dat tegenwoordig heel lastig is gezien de huurmarkt.
 

Overlast

  • #13
Bedankt voor de tips. Ik heb al oordopjes komt erboven uit. En ik let niet express op de loop geluiden zoals ik ergens hierboven lees.

Maar Edwinnn idd de fysieke reactie dat zal idd helemaal kloppen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #14
De verhuurder heeft u klacht behandeld en is tot de conclusie genomen dat de voorzieningen voldoen aan het bouwbesluit.
De harde eisen uit het bouwbesluit stellen jammer genoeg niet veel voor op dit gebied.

Wat jan bedoeld is dat ergens last van hebben persoonlijk is.
Het niet onmogelijk jezelf aan te passen.
Het is in ieder geval beter voor je gezondheid iets te accepteren wat buiten je macht valt dan je er tegen te blijven verzetten.
ik zou eens proberen of je met een rustig achtergrond muziekje naar eigen keuze beter kunt functioneren.
oordoppen zou echt mijn laatste optie zijn.

Wat het bonken betreft weet je zeker dat het de buurvrouw is
meestal zijn het kleine kinderen die op die manier lopen daar groeien ze overheen op den duur.
als onze jongste voorheen de trap op ging leek het ook wel een olifant
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
Op het forum kunnen wij u helaas niet verder helpen, uw verhaal heeft totaal niets klussen te maken.
U hebt de gelegenheid gehad hier uw verhaal te doen, dat lucht meestal ook al wat op.
Het voorstel van Boertje is een optie die het proberen waard is, het is de kunst op de achtergrond muziek te luisteren die de andere muziek/lawaai nivelleert.
Ik wens u veel succes met uw pogingen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu