Contactgeluid in naastliggende kamer

Nilsw

 • #1
Goedemorgen,

Eerst even kort het project schetsen :) We zijn momenteel bezig met een verbouwing waarbij we een gedeelte van onze woonkamer verbouwd hebben tot schoonheidssalon voor mijn vriendin. We hebben een wand geplaatst langs elke zijde dubbele gyproc soundbloc platen. De wand zelf is opgevuld met geluidsisolatie zoals voorgeschreven. We hebben veel aandacht besteed aan de uitvoering omdat we twee kleine kinderen hebben en we het zo stil mogelijk willen hebben in het schoonheidssalon. Zo hebben we ook de wand doorgetrokken tot tegen de welfsels en niet enkel tot tegen het vals plafond.

Nu ben ik ondertussen bezig aan de afwerking in het salon en wat me opvalt is dat de contactgeluiden uit de woonkamer (het rondlopen van de kinderen, rondrijden met autotjes, springen,....) veel harder klinken in het salon dan in de woonkamer. In het salon lijkt het alsof ze de woonkamer aan het slopen zijn terwijl ze in werkelijkheid niet zo gek veel lawaai maken.

Het probleem zit hem volgens mij in de keramische vloer die nog doorloopt van de woonkamer naar het salon. Ik kan bij wijze van spreken een soundbloc wand plaatsen van 1m dik maar deze zal nooit het contactgeluid van de vloer tegen houden.

In het salon komt nog een zwevende klikvinyl. Een zwevende vloer beperkt wel het contactgeluid maar enkel van de ruimte waar de zwevende vloer ligt naar de andere kamers dacht ik, of werkt dit ook andersom?

Ik dacht er ook aan om de vloer in de woonkamer in te slijpen tot in de chape (tot op beton gaat niet wegens vloerverwarming) om zo een onderbreking te krijgen in de weg van het contactgeluid.

Heeft iemand een idee of dit allemaal zinvol is, of heeft iemand nog ideeën :)

mvg Nils
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Aanpakken bij de bron, dus een zwevende vloer in de woonkamer. Alleen de tegels doorslijpen zal weinig winst opleveren.
   

  Nilsw

  • #3
  Bedankt Rola. Zou de zwevende vloer in het salon er ook voor zorgen dat er minder contactgeluid uit de woonkamer komt?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Nee.
   

  Nilsw

  • #5
  Dat is duidelijk. Zijn er ondevloeren waarvan je weet dat ze heel goed zijn voor het dempen van contactgeluiden?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  Ja, bij appartementen worden deze voorgeschreven, die dempen minimaal aantal db.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu