Oude(re) vochtplekken in dakbeschot

Sam1234

 • #1
Kortgeleden heb ik een jaren 70 huis gekocht.
We zijn inmiddels lekker aan het klussen en aangekomen bij het opnieuw isoleren van het dak. Nu heb ik de gipsplaten en oude isolatie (piepschuimplaten) weggehaald. En blijkt dat er op een paar delen vochtplekken in het dakbeschot zitten. Ik denk (eigenlijk: hoop) dat het komt door condensvorming omdat er geen dampwerende laag zat na de isolatielaag.

Het liefst wil ik nu door gaan met het opnieuw isoleren van het dak, maar misschien moet het deel van het dakbeschot met de vochtplekken wel helemaal opnieuw gedaan worden. Daarom de vraag: kan het dat deze plekken van vocht van binnenuit komen of is hier sprake van een lek (en moet ik het dak helemaal open maken)?

Het zat op een andere plek ook, hier ben ik iets uitgeschoten met een breekijzer, dus lag er een stukje van het dakbeschot af. Hier is wel te zien dat de vochtplek al vrij snel stopt (en niet door gaat).

Ik ben benieuwd of jullie me verder kunnen helpen.

IMG_20200727_134121.jpg IMG_20200727_134129.jpg 15958517086622735536871265369695.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Dubbelo

  • #2
  Ik lees mee... want voor mij ook interessant
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Je bedoeld een dampwerendelaag voor de isolatie.

  Bij de buis zouden sporen van lekkage kunnen zijn maar net zo goed dat het isolatiemateriaal daar slecht, niet dampdicht genoeg, was afgewerkt. De donkere verkleuring zou kunnen wijzen dat er bij die verkleuring meer vocht voorbij het isolatie is gekomen. De zwarte ronde stippen zijn roestplekjes van de schroeven. Krijg de indruk dat het dakbeschot kan blijven zitten, de panlatten en pannen zijn nog in goede conditie?
  Officieel zou je een onderdak moeten aanbrengen. Ga je van binnenuit isoleren zal je lekkage door slecht sluitenden-of kapotte pannen veel te laat ontdekken.

  Voor dat je verder gaat in iedergeval de standleiding verbeteren. De stukken pijp en bochten moeten voor het water meelopend van boven naar beneden in elkaar vallen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu