Oud huis: dampremmende laag identificeren

Celest

  • #1
Ik ben bezig met het isoleren van binnenuit van het schuine dak. Nu vraag ik mij af of er een dampremmende laag aan de buitenkant van mijn dak zit. Echt een basic vraag...ik weet het :) . Het is een arbeidershuisje uit 1919. In 1978 is het door de woningbouwvereniging helemaal opgeknapt. Wat er toen aan het dak wel of niet is gedaan weet ik niet. Een aantal jaar geleden heb ik het huis gekocht. Het betreft een zadeldak. Wat ik aan de buitenkant op het dakbeschot zie zitten is een soort donkere dikke papierlaag dat op plekken al een beetje afbrokkelt. Is dat een dampremmende laag? Ik dacht eerst van niet, omdat ik dacht dat zo'n laag altijd van een soort plastic is gemaakt.

Zelf ben ik nu bezig met het raamwerk te maken tussen de gordingen. Het isolatiemateriaal had ik al gekocht, Knauf Ecoroll. Glaswol met een dampremmende laag. Nu twijfel ik echter of ik dit wel mag gebruiken, omdat ik toch niet zeker weet wat die papierlaag is.

Kan iemand mij helpen??
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als het papier is geen probleem. Zou toch even de moeite nemen om te ondezoeken hoe het dak werkelijk is gemaakt.
Let op, glaswol met een dampremmende laag vraagt aandacht. Zorg ervoor waar je moet tapen onder die naad of overlap iets stevigs zit bijvoorbeeld een lat of raggel zodat je die alu.laag met een paar nietjes vast kan zetten en goed dampdicht kan afplakken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu