OSB platen in schuur zonder isolatie

Klusmeneertje123

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben van plan een binnenmuur in onze schuur te maken (losstaande schuur). Hier zou ik graag jullie advies in willen. De schuur is enkelsteens gemetseld, zonder stootvoeg, de stenen liggen koud tegen elkaar aan, waardoor er wind en vocht tussen de stenen door komt. De schuur hoeft niet geïsoleerd te worden om de kosten laag te houden. Ik zou graag puur vocht en wind buiten houden. Mijn idee was als volgt;

bakstenen | dampopen folie | ventielatielat met afstandschroeven | OSB

De reden om niet te isoleren is vanwege kosten en noodzakelijkheid. We hebben een geïsoleerde garage aan het huis vast. We hoeven dus geen warmte binnen te houden, puur vocht en wind buiten te houden. Is bovenstaande situatie juist? Zo hou ik naar mijn idee vocht en wind tegen, maar kan de schuur van binnen naar buiten ventileren.

Ik ben benieuwd hoe jullie hier over denken. Alvast hartelijk bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Klusmeneertje123 schreef:
We hoeven dus geen warmte binnen te houden, puur vocht en wind buiten te houden
Een warmtestroom dat is dus de warmte die in de woning aanwezig is gaat van warm naar koud,
dus bijna het grootste deel van het jaar, van binnen naar buiten.
Als het vochtig is in je schuur is de kans groot dat het uit de woning is gekomen.
Wel is het zo als je die ruimte gaat verwarmen of als deze warm genoeg blijft door isolerende maatregelen er minder vocht uit de woning zal trekken.
 

Klusmeneertje123

  • #3
Oke, dank voor je reactie. Het doel is puur een OSB wand maken om zo spullen aan op te hangen, en het wat fraaier is dan een bakstenen muur. De schuur is net gebouwd; het is niet zo dat we vocht probleem hebben. We willen hier dus graag een regelwerk in maken met OSB er tegenaan.

Omdat de stootvoeg open is, zal er hoogst waarschijnlijk vocht door de bakstenen naar binnen gaan trekken. Daarom wilde ik graag weten of het dan afdoende is om eerst een dampopen folie tegen de bakstenen aan te plaatsen? Om te voorkomen dat er straks vocht in de OSB platen gaat trekken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu