Plat dak geïsoleerde berging, extra plaat tussen EPDM en OSB?

TDI

  • #1
Hallo,

Wij zijn druk bezig met het bouwen van een nieuwe houten berging in de achtertuin. Omdat we in deze berging ook een vriezer gaan zetten, hebben we besloten om de berging maar direct te isoleren. In de wanden gaan we 5cm EPS platen gebruiken. Op het regelwerk van de wanden leggen we 140mm vuren balken voor het dak. Hier bovenop plaatsen we OSB platen. Tussen de balklaag gaan we dan ook weer het EPS bevestigen.

Is het in deze situatie nog nodig om bovenop de OSB beplating nog een dunne laag pir platen aan te brengen? Omdat er dan in feite een dubbele isolatielaag in het plafond komt. Of is het juist verstandiger om alleen pir bovenop de beplating te leggen, de balklaag leeg laten en alleen langs de rand boven de wanden aan te vullen.

Het is dus alleen een berging, dus we hebben geen specifieke isolatiewaarde die we willen halen. Ik wil alleen voorkomen dat ik overbodige dingen toevoeg en daardoor duurder uit ben.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een 'warm dak' heeft de voorkeur, dus pir platen bovenop de OSB.
 

TDI

  • #3
Heeft het dan nog toegevoegde waarde om de balklaag onderling te vullen met EPS? Gezien het feit dat 30mm pir al een hogere isolatiewaarde heeft dan 50mm EPS. Dus met pir is het platte dak al beter geisoleerd dan de wanden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu