OSB muur afdekken met Hardboard plaat?

Beste medeklussers,

Ik ben nieuw op dit forum en ben benieuwd wat het zal brengen. Ik ben een kamer in ons huis aan het restaureren maar loop tegen een dilemma aan. De muren zijn gemaakt van OSB platen. In principe niks mis mee, maar het ziet er niet moedersmooi uit. Ik denk dat als ik dit beschilder de textuur van de platen zichtbaar zullen blijven. Hierom zat ik te denken om wat goedkope hardboard platen te halen en deze er tegen aan de schroeven en hierna dan over te schilderen. Nu vraag ik mij af of iemand hier ervaring mee heeft of hier ideeën over heeft.
Ik ben benieuwd en hoor graag van jullie!

Groetjes allemaal,

Klusser Niek
 
Hardboard kun je niet schroeven, althans niet als je de schroeven onzichtbaar wilt verzinken.
Dan moet je hardboard spijkeren met verloren kop nagels, maar dat doe je normaal gesproken alleen bij vloerplaten van hardboard.
Ik weet ook helemaal niet of die spijkers dan gaan houden in dat OSB.
En afwerking langs de randen van het board zal erg moeilijk worden, want dat hout blijft altijd werken.

Meestal is het veel handiger om gipsplaat te gebruiken, is ook helemaal niet duur. Die kun je wel schroeven, liefst met de speciale (gefosfateerde) gipsplaat schroeven. Die roesten niet als je de koppen opvult met gips. Na wegplamuren van de schroefkoppen (met een gipshoudende muurvuller) kun je de wand dan schilderen met elke soort latex. Wel eerst voorstrijken, kan ook met enigszins verdunde latex.
 
Die structuur ga je inderdaad zien als zit er een flink verschil in die platen afhankelijk van de persing

je kan er ook renovlies over te plakken
 
De naden tussen de hardboard platen krijg je ook niet goed afgewerkt. Als het fraai moet worden, moet je gips gebruiken. mooiste is ook met afgeschuinde kant, dan kun je de naden mooi dichtzetten.

Het is ook gebruikelijk om het osb af te werken met gipsplaat. De osb plaat als onderlaag maakt het dan mogelijk om eenvoudig wat op te hangen aan de wand.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
11
Weergaven
3K
Reacties
7
Weergaven
7K
Reacties
5
Weergaven
159
Binnenmuren, wanden en plafonds
Robbinho
Reacties
13
Weergaven
612
Reacties
14
Weergaven
542
Binnenmuren, wanden en plafonds
BasGoed

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu