Oranje vlekken in houten vloer na olie

Appelpeer

  • #1


Goedemorgen,

Afgelopen week is er bij ons een oude houten vloer gelegd, geschuurd en geolied. Met de benedenvloer zijn we heel blij, met de bovenvloer echter totaal niet. Toen we de vloer kochten (via marktplaats) was hij vrij egaal van kleur. Nu is hij geschuurd en geolied en zitten er een soort oranje vlekken op, heel erg lelijk :(. Rekening aan de partij die het heeft gedaan is al betaald, dus daar valt weinig mee te doen vrees ik. Zij gaven ook aan dat kleurverschil hoort bij zo'n oude vloer, en dat vind ik ook niet erg! Maar deze oranje kleur en felle vlekken vind ik heel druk en goedkoop ogen...

Mijn vraag hier, aangezien dit een klusforum is: Zijn er doe-het-zelf tips om dit probleem te verhelpen of te verminderen? Kunnen we verwachten dat het nog bijtrekt (2 dagen geleden geolied) of is dit echt het eindresultaat? En is het 'normaal' dat zo'n vloer er zo uitkomt? We hopen op tips, heel erg bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een bekend verschijnsel. Ik vind het persoonlijk niet eens lelijk. Het wordt later een stuk grijzer en dan valt het minder op.

Als je er vanaf wil, kan je denken aan een verf met een kleurtje (bruin). Deze moet wel over geolied hout kunnen.
 

Appelpeer

  • #3
Hartelijk dank voor de reactie! Dan hoop ik inderdaad dat de warme/oranje kleur vanzelf wat slijt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu