Opvullen ruimte tussen gevelbekleding

Arnold01

  • #1
Op mijn (recent gekochte) huis zit als gevelbekleding houten schaaldelen. Tussen het bovenste schaaldeel en de houten behuizing van de dakgoot zit een kier van tussen de 1 en 3 cm. Nu wil ik de gevelbekleding schilderen en de kier vullen zodat er geen water tussen naar binnen kan en de isolatie nat maken. Ik heb zelf bedacht om de kier te vullen met pur en vervolgens (omdat pur vocht opneemt uiteindelijk) dit een klein stukje uit te krabben en dat te vullen met kit, die ik vervolgens mee schilder. Met alleen kit krijg ik het nooit gevuld, volgens mij. Ik geeft mijn idee graag op voor een betere oplossing. Graag jullie tips/adviezen.

bvd Arnold
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ik denk dat u even een foto moet inzenden. Voor zover ik kan beoordelen sluit u daarmee een ventilatiemogelijkheid af indien u de ruimte met kit gaat opvullen.

Geveltimmerdelen zitten op verticaal grondhout waar ruimte tussen zit om condens af te voeren- van boven naar beneden- maar vooral om te ventileren, en dan van onder naar boven. Als u die huishouding gaat verstoren door afsluitingen aan te brengen kan het rottingsproces gaan beginnen.

Wilt u de ruimte toch esthetisch een beter aanzien geven dan kunt u dunne aluminium roosters aanbrengen. Deze zijn bij een goede metaalwinkel te bestellen, exact op maat. U kunt ze ook van hout maken maar dan zijn ze wel wat dikker.
 

Arnold01

  • #3
De schaaldelen sluiten niet overal even goed aan. Ik denk zelf dat het met het ventileren dus wel mee zal vallen. Aan de onderkant zitten sowieso kieren. dunne rooster wordt moeilijk omdat het nergens gelijk loopt. Het golft van tussen de 1cm tot 3cm en weer terug. Vandaar mijn gedachte om het op te lossen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Het is mij nog steeds niet duidelijk en 1 beeld zegt meer dan 1000 woorden zoals u weet.

Als de ruimte niet gelijk loopt kunt u daar een rooster overheen plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu