Naden (tussen) houten kozijn(en) opvullen

JFW

  • #1
Wij hebben een woningbrede (houten) pui/lichtstraat in onze woning die aan een nieuw likje verf toe is.

Doordat het in principe uit 4 verschillende delen bestaat zijn er ook 4 naden tussen alle houten delen (geel gemarkeerd). Enkele van deze naden waren uitgescheurd, niet storend maar als toch alles in de verf gaat dacht ik deze gelijk op te knappen.

Mijn idee was de naden uitkrabben met zo’n drie hoekige verfkrabber, vullen met (elastische) 2K houtreparatie uit een kitpistool en gladschuren en weer schilderen.

Zoals op de foto’s te zien is al begonnen met het uitkrabben, dit gaat goed precies op de naad waar ook de haarscheurtjes zaten. En er komt ook houtachtig materiaal uitgekrabt, geen kit.

Maar nu las ik de instructies op mijn 2K product en die zegt geschikt voor reparaties van 10mm tot 20cm, dit lijkt me dus toch geen geschikt product? Wat kan ik beter gebruiken?

Het gekken is, dit product heeft ook een ‘fast’ versie die in 60 minuten droogt i.p.v. 6 uur en die zegt weer wel voor reparaties van 2-3mm tot 15-20mm.

IMG_0874.jpeg IMG_0871.jpeg IMG_0872.jpeg IMG_0873.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Foto 2: waarom vullen? V-naad in schuren en verven.
Als er werking in zit, heb je hele grote kans dat een vulmiddel weer zal scheuren.
 

JFW

  • #3
De oude naad vonden we niet mooi, en als we dan toch bezig zijn alles te schilderen deze gelijk maar vervangen.

Vullen is misschien niet het juiste woord, het hoeft niet vlak/gelijk te worden maar willen het wel weer ‘dicht’ en strak hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu