Optrekstang in trapgat

Antcore

 • #1
Ik mis het inzicht (en de woordenschat) om te zoeken hoe ik het makkelijkst een stevige optrekstang kan monteren in mijn trapgat.

Ik heb ingetekend waar hij ongeveer zou moeten komen.Kan ik hem vastklemmen aan dat hek? Misschien aan de dwarsbalk waarop het hek staat (lijkt me steviger). Waar zou daarvoor ik 'klemmen' kunnen vinden. Ik weet niet goed waar ik op moet zoeken. Ik vind geen voorbeelden op plaatjes, in de bouwmarkt hebben ze niet direct iets nuttigs en ik ken niets wat op een soortgelijke manier wordt gemonteerd.

Die stang moet 90 kilo kunnen houden. Ik gok dat als je er aan gaat sjorren, je dat het best nog eens ongeveer kan verdubbelen. Dus een kilo of 200 dus.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Aan het traphekje bevestigen is geen optie, dat is daar niet voor bedoeld. Wat voor materiaal is de vloer, beton of hout? Als je op de betimmering van het trapgat klopt, klinkt deze dan hol?
   

  Antcore

  • #3
  Onder het laminaat ligt beton - dit is een verse nieuwbouwwoning.

  Toch maar wat lager tegen de vloer boren, bedoel je?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Aan een betonvloer is dit wel vast te krijgen, verankering niet te dicht op de vloerrand.
  Weet je of het een breedplaat(massief) of een kanaalplaatvloer (hol) is. Bij de laatste zit er een raveelijzer achter de betimmering.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Je hebt van die optrekstangen die je aan een deurkozijn kan hangen toch? Die hang je zo achter de onderregel van het hek.

  Als je toch in de muur of vloer moet gaan boren, dan kan ik me handigere plekken voorstellen dan bij de trap.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu