Opnieuw stucen ja of nee?!

Okkernootje84

  • #1
Ik heb een vraag over het volgende:

Vorig jaar heb ik een fantastische jaren 30 woning gekocht, deze woning is 2 jaar daarvoor door een aannemer opgeknapt, zo ook het stucwerk. Mijn gedachte was dan ook om een laagje verf op de muur aan te brengen en dan klaar te zijn. Helaas dacht de muur daar anders over....tijdens het verfen zijn verschillende stukken muur aan de roller gaan plakken en is er kleurverschil ontstaan. Heel vervelend en niet mooi.
Nu hoor ik van verschillende kanten dat het stucwerk niet goed aangebracht is, dat er holle plekken in de muur zitten en dat het huis te vochtig was tijdens het stucen.
Betekent dit nu echt dat ik het hele huis opnieuw moet stucen of zijn er andere mogelijkheden?

Alvast bedankt!
 

MvanV

  • #2
Je kan eens bespreken met de vorige eigenaren om de aannemer aansprakelijk te stellen.
Maar ik denk dat opnieuw deels stucen nodig is. Op zijn minst de losse delen. En dan is het moeilijk het goed gelijk te krijgen zonder de hele muur een dun laagje mee te geven.

Overigens: Is het wel een huis met spouwmuur? Tegen een vol of halfsteense muur kan je niet zomaar stucen. Wellicht is dat het probleem.
De vakman hoort te weten dat je dan dat tegen plaatwerk/gipsplaten moet doen met een kiertje er achter. Wordt er vaak meteen geïsoleerd. Of de muur moet laten impregneren.
Muren zonder onderbreking zijn namelijk niet vochtdicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu