Muur keukenwand opnieuw stucen/tegelen

Sloo0683

  • #1
Beste mensen, graag hoor ik jullie advies over bijgaande keukenwand. er komt een nieuwe keuken en ik eb daarom alvast de oude tegels verwijderd. Ik ben even benieuwd wat nu handig is qua vervolg. ik wil het opnieuw betegelen en/of betonstuc aanbrengen, alleen de muur is nu nog er ongelijk. Wat is de beste manier om dit weer vlak te krijgen? Ik dacht aan spul van Knauf, maar welke dan? Snelpleister snelband bijv? en daarna tegellijm/tegels aanbrengen?

tempImageEDmgfu.jpg
 

plezierklusser

  • #2
Dit is werk voor een stucadoor. Om het vlak te krijgen moet je afrijen met een rij. Als met de apparatuur er nog in met kleine gereedschappen gaat pielen krijg je het wel glad maar niet vlak, en dat is hier belangrijker dan glad. Ik kan me voorstellen dat je liever niet gedurende de droogtijd zonder keuken wilt zitten. Dus als je nu wilt stucen, zoveel mogelijk verwijderen zoals geiser/boiler en schakelaar rechts. Dan muur goed schoonmaken, voorstrijken (belangrijk!) en dan stucen. Kan gewoon met een zak MP75 (eigenlijk bedoeld voor machinale verwerking).
Zo te zien is het maar een dun laagje dat erop moet komen, dus eventueel kan je een dunnere stuc uitzoeken die ook resulteert in een dunnere laag. Op de zak staat de beoogde laagdikte. Aanhechting met een bestaande laag is altijd even pielen, persoonlijk zou ik dat na het drogen even goed schuren zodat er geen hoogteverschil of naad te zien is.
Qua stucgereedschap denk ik aan: mengmachine, raapbord, troffel, spaan, rij van 1 meter (of langer als boiler weg kan) schuurspons en spacmes. En vooraf even wat video's kijken.
Mocht je gaan tegelen, kijk dan ook eens naar een nivelleringsset. Daarmee trek je de tegels recht. Zeker voor grote tegels is dit belangrijk en levert dit wat op. Op die manier kan je op een beetje ongelijke muur toch de tegels recht krijgen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou beginnen die geyser van de muur te halen en de koud en warmwaterleiding te verleggen zodat deze gevoed worden vanuit de cv ketel?
Het probleem met de geyser is als deze defect raamt en vervangen zal moeten worden dat u deze nietmeer kunt kopen aangezien de geyser een open uitvoering is, dat is niet meer van deze tijd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu