Opknappen Badkamer

Kluskneus82

  • #1
Hallo,

Ik wil de badkamer in mijn nieuwe woning opknappen. Tegelwerk, douche, wastafel en toilet is voor nu nog allemaal prima. Maar ik wil de badkamer wel van een nieuwe laag verf voorzien. Er zitten een paar kleine beschadigingen in het stucwerk en er is nog een vlek van een oude lekkage te zien (zie foto's). Ik ben niet echt een ervaren klusser en als ik online ga zoeken dan verdwaal ik in de hoeveelheid informatie en de verschillende oplossingen/producten.

Hoe kan ik de schade aan het stucwerk herstellen?
Hoe kan ik de schade door de lekkage het beste behandelen?
En welke verf (merk) zouden jullie mij aanbevelen?
En heb ik voor de radiator(-buizen) andere verf nodig dan voor de muren/plafond?

20221210_091221.jpg
20221210_091142.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Krap die scheur eens open (bv. met een driehoekskrabber). Alle losse delen verwijderen. Dan zie je beter wat er aan de hand is.

Die lekkagevlek gaat vanzelf weg als je het schildert. De verwarmingsbuizen zijn van metaal. Kijk in de specs of de verf die je wilt gebruiken daar op pakt.
 

Kluskneus82

  • #3
Ik heb een stukje verwijderd en zie nu waar de scheur, die van boven tot beneden loopt, door wordt veroorzaakt. er zit een kunststof hoekprofiel.

Over de verf, zijn er merken waar waar je goede, of juist minder goede ervaring mee hebt voor vochtige ruimtes?
20221212_173543.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Merkadvies doen we hier niet aan.

Verder zou ik voor de zekerheid een laagje voorstrijk voor vlekken over de vochtvlek doen voor je de uiteindelijke laag er over doet. En voor de radiator speciale radiator verf i.v.m. de hitte.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Het stucwerk heeft een relief. Als je dit gaat repareren, blijf je dit zien, tenzij je de hele ruimte stuct.

Het beste is het om het profiel eruit te halen. Maar dan is er wel veel meer te repareren. Alternatieven zijn scheur plaatselijk repareren, opensnijden en kitten of een afdeklat erover.
 

Pvr

  • #6
Dit is een gibo U profiel waar de blokken in zitten met ruimte zodat alles kan werken. Dit zal zo blijven scheuren door werking verschillende materialen. De aansluiting word glad gemest en daarna spack spuiten.
 
  • Like
Waarderingen: IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu