Badkamer opknappen praktisch advies gezocht obv fotos

Mrsh

  • #1
hi ik wil de badkamer gaan opknappen en heb een aantal praktische vragen :)

1 - wandtegels wil ik verven met tegelverf heeft iemand ervaring mbt merk dat goed blijft zitten? Tegels zitten nog super goed vast namelijk en zorgen dus dat de boel netjes waterdicht blijft :)

2 - wil een nieuwe wasbak ophangen met meubel maar (zie foto) we hebben een soort gelaste waterleiding. Kan ik hier een knelkoppeling oid omheen plaatsen of is er een ander soort koppelstukje of is de enige optie weer lassen? Weet iemand ook welk materiaal mijn waterleidingen zijn en hoe ik dat dan het beste aan kan pakken? Of beter dit laten zitten en de huidige wasbak dan maar houden? Lekt namelijk niet ofzo.

3 - op de vloer wil ik graag vinyl tegels plakken en goed afkitten. Zit alleen met punt hoe ik dat ga doen rond de afvoer van de douche. Want de tegels komen dan ook in de douche zegmaar. De douchecabine haal ik er eerst uit dus kan overigens de vloer netjes leggen, maar hoe te werk te gaan bij het putje… Tegel uitsnijden en er omheen afkitten, of is er bijv een nieuw soort afdekplaatje voor wat dan op de hoogte van de tegel kan? Want als ik hier een vinyltegel opplak ligt het putje zegmaar 0,5 cm verzonken.

Wil m natuurlijk nog open kunnen doen voor haren etc, maar ook niet het risico lopen dat er water onder de vinyltegels komt. Ander idee wat ik had is om er een douchebak op te plaatsen (dus niet gelijkvloers zoals nu het geval is en daar een nieuwe douchecabine omheen) maar in dat geval hoe sluit ik dan de afvoer van de douche aan op dit putje? Is daar een soort koppelstukje voor met een platte sifon?

4. bij geen mogelijkheid voor een van de opties op punt 3.. kun je een tegelvloer ook verven met tegelverf of is dat niet echt handig? Voordeel van vinyltegels vind ik ook wel dat het wat lekkerder voelt aan de voetjes en minder koud is dan tegels :)

dank allemaal!

6248A86F-1342-484B-91A2-181A425E7235.jpeg



4295BD3A-453C-4C9A-8916-09D33A065FB9.jpeg
 

Mrsh

  • #2
Ander idee.. ipv pvc tegels een gietvloer?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Plan is een heel slecht plan.
Tegels verven in de douche, en het gaat straks afbakenen.
Vinytegels op de vloer gaat straks vocht onderzetter, met schimmel als gevolg onder die tegels.
 

Mrsh

  • #4
We zitten met een klein budget dus helaas niet mogelijk om compleet nieuwe badkamer te plaatsen. Vinyltegels met goede lijm hecht geen oplossing met vocht?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Nee. Je krijgt nooit een volvlaks verlijming, dus er zal altijd water onder het vinyl komen.

Hou het het geld voor het opknappen in je zak, en spaar door tot je wel geld hebt voor het vernieuwen.
 

Mrsh

  • #6
De douche is nu 75 breed x 90 lang.. wat als ik vinyltegels neem van 90x90., dan ligt er in de douche 1 vlakke tegel zegmaar. Er zit dan een gat bij het renovatieputje die of kitten of met pvc voeg vullen., dan netjes alles randen op muur aansluiting kitten?

ander idee om een opstaande douchebak met cabine te plaatsen., misschien beter? Daarbij dan wel de vraag hoe sluit je dit dan aan op dat oude putje?
 

Ijssel87

  • #7
Ik heb ooit ook tegelverf gebruikt in een badkamer. Dat was ook een noodoplossing, en het zal ook nooit meer worden dan dat. Het is eigenlijk je reinste geldverspilling. En tijdverspilling trouwens ook. Het is geen 2 maanden blijven zitten (afbladderen) en wat je dan hebt is eigenlijk nog lelijker dan je al had.
 
  • Like
Waarderingen: Mrsh

Mrsh

  • #8
Ok dank., Dan zowieso geen tegelverf en laten we de wanden zoals het is. Wil nog steeds wel graag de douchecabine vervangen, en de wasbak. Alleen kan een loodgieter iets met zo’n aansluiting of is dit een onmogelijke missie en beter de huidige wasbak laten zitten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu