Badkamer opknappen 2, hangend toilet afvoer aansluiten

Trhebos

  • #1
Hallo,

Zelden komen klusjes alleen.
Voordat we kunnen betegelen zijn we bezig het bestaande toilet te vervangen door een hangend toilet (Geberit). Stuiten we op het volgende:

De bestaande afvoer komt van links ter dikte van een mof uit de muur (mof steekt 8 cm uit), vervolgens een stuk standaard buis en daarna een bocht naar voren. We hebben er al rekening mee gehouden dat het ingekort en naar achteren gebracht kan worden met twee bochten (één met manchet) om aangesloten te worden op het inbouwreservoir.

Willen we afstand tussen de pot en het linkermuurtje op de minimummaat van 20 cm houden dan staat één poot van het inbouwreservoir voor de afvoerbuis en kan het frame niet aan de muur geschroefd worden. Zet je hem verder naar rechts dan komt het geheel meer de badkamer in en halen we niet de gewenste 20 cm.

Hoever steekt de mof nog de muur in, is deze af te zagen en is er dan een nieuwe buis op aan te sluiten?
Of zijn er betere oplossingen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Om met het laatste te beginnen, als de mof 8 cm uit de muur steekt kunt u er niets meer af zagen, u houdt namelijk geen mogelijkheid over om te lijmen.

Als ik het goed begrepen heb komt de afvoerbuis uit de zijmuur ?
Hebt u al overwogen om een hangend hoektoilet te plaatsen ?

Succes.
 

Jacco

  • #3
Persoonlijk zou ik kiezen voor een hangtoilet met poten/beugels op de grond, ivm stabiliteit.
Ook deze kun je schuin in de hoek plaatsen.

Bijkomend voordeel is dat je meer ruimte hebt voor je leidingen achter het toilet.
 

Trhebos

  • #4
Hallo
Daar hebben we niet aan gedacht. We hebben er een gekozen met poten en dachten het zo te kunnen plaatsen. Het komt door de mof dat we meer naar rechts op moeten schuiven en doordat de buis niet vlak langs de achtermuur loopt, zelfs iets schuin de badkamer in steekt.

Helaas moet na de mof nog een stuk blijven zitten om een bocht te kunnen lijmen. We hadden bedacht een bocht te gebruiken om ruimte te creëren voor de poten van het frame zodat de buis iets naar achteren gaat lopen, dan een bocht om weer recht te komen en dan nog een stuk om aan te sluiten? De eerste poot is zo wel naar achteren te plaatsen maar die bochten vreten ook centimeters.

Opgegeven is dat de ruimte tussen pot en muur minimaal 20 cm moet zijn voor het comfort. We willen daar zo dicht mogelijk bij komen en daarnaast het frame met ombouw niet te breed laten worden.
 

Trhebos

  • #5
We denken het opgelost te hebben.

Bij de plaatselijke bouwmarkt allerlei bochten, haaks, 45 graden met en zonder mof/rubberrand enzovoorts meegenomen naar huis en daar net zolang zitten zagen puzzelen en draaien tot het paste. Wat we niet nodig hadden mochten we weer terugbrengen. Het is dus te doen.

Weer een stap verder. Hartelijk dank voor de reacties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu