Plafond badkamer - hoe opknappen

e.siemers

  • #1
Hi,

Dankzij een eerdere vraag hier heb ik eindelijk een fatsoenlijke ventilatie-oplossing kunnen maken in mijn badkamer. Het was hier erg vochtig en dus veel schimmel, maar het vochtprobleem lijkt nu opgelost (nauwelijks meer beslagen spiegel na het douchen). Maar hoe nu verder... Mijn eerste gedachte was om het stucwerk af te steken, omdat de schimmel daar "in" zit, en dan weer opnieuw te laten stucen o.i.d. Maar het zit nogal vast allemaal. Het plafond is nu dus een deel schimmel, en een paar stukken afgestoken tot het kale beton (met érg veel moeite). En ik weet ff niet meer wat nu verstandig is om dit weer netjes te maken.

Wat zouden jullie nu doen? Schoonmaken met dat tweeletter-merk? Isoleren met isoleerverf? Verlaagd plafond? Weer laten stucen? Ik ben vooral bang dat de schimmel echt in het stucwerk zit en dus, ondanks dat het niet lang vochtig blijft, toch terug blijft komen. Is dat realistisch?

Dank alvast voor de tips!!

2023-10-08 21.25.00.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kleine sloopkamer met brede beitel en he stucwerk ligt er zo af.
Klein is hier wel relatief, ik denk aan een 5kg boorhamer.
Liever 10kg maar dat is wel heel zwaar boven je hoofd.

Een kleine luchthamer werkt ook lekker snel, maar niet iedereen heeft een redelijke compressor staan.

Daarna doen wat je mooi en/of makkelijk vindt. Kunststof lamellen heb je er snel in en dat kan met een minimale verlaging.
 

Sander 1972

  • #3
Je heb ook hamer machines van 3kg en die gebruik ik vaak. Die japanner en duitser hebben zo'n versie. Ook niet zo zwaar boven je hoofd. Maar als je boorhamer een hamer functie heeft gewoon die gebruiken, is ook beter te controleren
 

e.siemers

  • #4
Okay thanks! Ik heb een boorhamer dus ik ga eens een brede beitel daar voor aanschaffen.

Als ik 't stucwerk er af heb, zou het dan verstandig zijn om nog wel isoleerverf over het plafond te smeren alvorens verder af te werken?

En zo'n verlaagd plafond met kunststof lamellen, kun je dat zelf? Ik ben best handig hoor, alleen zoiets echt nog nooit gedaan

Dank allen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu