Opknappen aanhanger - remkabel van de trommel verwijderen

Ruudje88

  • #1
Ik heb afgelopen week voor weinig een 2000KG Henra plateauwagen opknapper gekocht. Zo meenemen, garantie tot de deur ;)

PXL_20240502_160731505.jpg


Assen zijn gelukkig recht en de oplooprem lijkt nog vrij nieuw.

Vloer is rot dus dient vervangen te worden, er moeten nieuwe banden op, borden zijn matig en hij zit vol met betonresten.

De rem werkt (niet uitvoerig getest) alleen zie ik dat de remkabels niet meer moeders mooiste zijn en bij eentje zelfs de binnenkabel mist (Remde dus op 3 wielen). Deze wil ik vervangen en vervolgens alles opnieuw afstellen en uiteindelijk laten keuren bij een aanhanger garage (ivm better safe than sorry).

Het gaat om BPW s2005-7 rask assen van 1050KG de stuk. Nu vraag ik mij af hoe ik de remkabel van de trommel verwijder, is dat gewoon geweld gebruiken?

PXL_20240505_082135999.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zelf heb ik er helemaal geen verstand van, maar ik weet wel dat er in een ander topic een uitgebreide beschrijving staat over het opknappen van een aanhangwagen. Zie:
Vanaf ca. bijdrage #41 komen ook de remmen aan de orde!
 
  • Like
Waarderingen: Ruudje88

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou de remmen (remschoenen) in z’n geheel vervangen samen met de wiellagers. Die kosten voor een aanhanger de wereld niet.

De remtrommels kun je eventueel bij een garagebedrijf langs brengen zodat ze uitgedraaid kunnen worden. Dan begin je met een hele schone lei en weet je dat alles helemaal perfect werkt en gangbaar is en dat je geen remverschillen krijgt.

Via het typeplaatje op de assen kun je bij de fabrikant van de as zo een kant en klaar revisiesetje kopen met daarin de juiste onderdelen.

Setje goede merkbanden er onder em wat goede verlichting en je hebt weer een mooie aanhanger.

Voordeel van deze aanhanger is dat de prijs de staat rechtvaardigt. Je hebt dus wat financiële ruimte om hier weer wat moois van te maken.
 
  • Like
Waarderingen: Ruudje88

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Even in het Duits zoeken dan kun je heel wat vinden.
hier even een linkje
bremsleitung.
Denk dat je dan wel verder komt
 
  • Like
Waarderingen: Ruudje88

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu