Kelder opknappen

Appz

  • #1
Beste klussers,

In ons huis bevindt zich een kelder van ongeveer 1,60 diep, en een goede meter breed en rond de 2,5 meter lang. Bij de aankoop van het huis viel al op dat er water in de kelder stond. Dit water heb ik verwijderd en tot mijn opluchting bleef het water weg. Alleen tijdens zeer hevige regenval krijg ik weer water in de kelder. (gemiddeld 1x per jaar) Dit komt in de hoek van de vloer met de buitenmuur omhoog.

De laatste tijd komt er ook een muffe lucht uit de kelder die aanduidt dat het binnen enkele dagen weer gaat regenen. Ook is het riool aangesloten via een gresbuis.

Nu wil ik in een vrije week de kelder helemaal aanpakken. Alle losse kalk/stuc/gipsplaten van de muren halen en de vloer/muren dicht maken. En zo mogelijk de gresbuis vervangen voor een goede PVC pijp.

Wat zijn jullie adviezen om de muren/vloer dicht/glad te maken en te proberen zo veel mogelijk de geur weg te halen? De kelder wordt geventileerd middels een raam van ongeveer 30x30

Wat is het advies om mijn kelder voor de komende jaren een goede opslagruimte te maken?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Appz schreef:
De laatste tijd komt er ook een muffe lucht uit de kelder die aanduidt dat het binnen enkele dagen weer gaat regenen.
Lekker zo laten en verhuren aan het KNMI :mrgreen:

Waterdicht maken van een kelder doe je het beste aan de buitenkant. Als dat niet mogelijk is, kan je het (laten) injecteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu