Ophangen knikarmscherm aan aanbouw

Brinky

  • #1
Best klussers,

Na het plaatsen van een aanbouw met plat dak (begane grond) wil ik mijn knikarmscherm van 4,5 bij 3 m weer ophangen. Het probleem is dat er geen verlengde kapsteunen meer te krijgen lijken te zijn voor mijn type knikarmscherm (zie foto 1).

Ik weet dat er eenvoudige verlengde muurstrips te koop zijn, maar heb geen idee of deze ook geschikt zijn voor het ophangen van mijn scherm. Bovendien zouden de muurstrips/kapsteunen erg dicht op het kozijn geplaatst moeten worden. De buren met een identieke aanbouw hebben dit destijds opgelost door een extra aluminium plaat te bevestigen aan de verlengde kapsteun (zie foto 2).

Weet iemand een oplossing voor mijn situatie?
Mvg, Van den Brink

Foto 1


Foto 2
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
De verlengde kapsteunen van foto 2 zijn toepasbaar op je scherm.

Gelet op het feit dat de zijsteunen zeer dicht tegen het kozijn zitten is de oplossing van foto 2 prima, alleen zou ik de hoeklijn laten doorlopen tot bovenkant zijsteun
 

Patricio

  • #3
Deze verlengde kapsteunen zijn nog gewoon leverbaar via de vakhandel. Verder ben ik het geheel eens met Waldy met betrekking tot de montageplek tov het kozijn. Hoeklijn plaatsen tot bovenzijde zijsteun indien mogelijk.
 

Brinky

  • #4
Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb al verschillende zonweringspecialisten in Nijmegen benaderd, maar geen van hen kon deze kapsteunen aan mij leveren. Kunnen jullie mij op weg helpen om aan deze kapsteunen te komen?

Dan kan ik daarna achter twee extra platen aan, maar de hoeklijn zal in ieder geval aan een zijde beperkt worden door de positie van de stortbak van de regenafvoer. Is dit problematisch?

Dank!
Van den Brink
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Nee hoor, dat is geen probleem.
De bovenste 5 lagen metselwerk mag je toch niet in boren om het scherm te bevestigen.
 

Patricio

  • #6
Voor de kapsteunen.

Deze versie verlengde kapsteunen kan ik gewoon via mijn fabrikant bestellen. Ik weet dat zij hem bestellen bij *** te Best. Dit is een groothandel voor diverse zonwering producenten en detailisten.

Als er een leverancier bij u in de buurt is die zelf zijn zonwering assembleerd dan moet hij u deze steunen kunnen leveren. Elke andere speciaalzaak moet hem kunnen leveren via hun fabrikant.

Naam van bedrijf aangepast.
Lees even de forum regels hierover. Mod
 

Brinky

  • #7
Nogmaals dank voor de reacties. Ik ben nu een paar weken weg, maar ga daarna weer achter de kapsteunen aan...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu