Knikarmscherm ophangen belasting

2_05

  • #1
Ik ben montagemateriaal voor het ophangen van een knikarmscherm aan het uitzoeken. Scherm is 5m x ~3m. Deze kan aan iedere zijde met drie schroeven/ankers worden bevestigd. Wordt bevestigd aan baksteen muur maar door de posities van de gaten in de muurbeugel komt het gat in de muur soms wat aan de rand van de baksteen en niet in het midden.

Chemisch anker wordt hiervoor het meest aangeboden. Maar is het zo veel sterker dan een goede plug?

Volgens belastingtabel van Fischer duopower kan een m8 schroef met 10x80 plug in volle baksteen 1,45kN dragen. De M10 Fischer ankerstang set kan volgens verpakking 129kg dragen in volle baksteen. Dan lijkt de 10x80 plug toch de sterkere variant? Of zijn andere chemische ankers sterker?


https://www.fischer.nl/-/media/fixi...019-02-15-brochure-duopower_-nl_digitaal.ashx

1618739513371.png
 

Lehciam

  • #2
Als het scherm niet heel zwaar is en niet moet worden bevestigd aan een uitbouw, dan is de Fisher Duopower 12 mm. plug i.c.m. houtdraadbout 10 x 80 voldoende. Een foto van het scherm zegt al wat meer....
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
5X3m is een behoorlijk scherm. Indien de vloer van beton is, is het beste om door de muur heen in de vloer te verankeren.

Doorgaans is een chemisch anker sterker dan een nylon plug.
 

Sander 1972

  • #4
Heb bij de mijne eerst met nylonpluggen opgehangen, maar vond bij het opendraai dat het niet helemaal naar mijn zin zat Heb er uiteindelijk spuitankers er in gedaan (Chemische).

Zou het bij de uwe direct doen, is een slag groter
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu