Knikarmscherm ophangen net onder dakrand

Gvdbrink

  • #1
Beste klussers,

Nu de zomers nog warmer lijken te worden, wil ik een extra knikarmscherm van 3,90m ophangen net boven mijn serre. Echter, de ruimte is beperkt. Genoeg voor het scherm zelf maar niet met de geadviseerde 5 lagen bakstenen er boven. Ruimte voor verlengde muurstrips is er ook niet.

Ik zit te denken aan chemisch verankeren aan de binnenmuur maar heb daar geen ervaring mee. Is dat haalbaar? Wat voor een lengte ivm doorboren door de spouw? Wat voor een ankers?

Een andere opties zou kunnen zijn verlengde muurstrips op maat te laten maken zodat ze rusten op de serre. Maar dat zet natuurlijk weer extra druk op de serre waarvan ik niet kan inschatten of deze dat gaat houden en of dat een negatief effect heeft op het hout.

Advies? Iemand? Bedankt ;-)

IMG_20210130_163531673.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Balken die achter de beplating van de goot lopen. Zijn er geen details hoe de goot is gemaakt en welke materialen gebruikt zijn.
Dus een twee strippen laten buigen van even boven de serre naar onder de goot.
De bovenste rij stenen moet je vergeten.
 
Laatst bewerkt:

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het is persoonlijk maar ik vind een zonnescherm op die plek niet fraai. Eerst een goot, dan een bak van het zonnescherm, dan 2 rijen bakstenen en dan weer de serre. Veel te druk en te wisselend.

Een zonnedoek over de serre is m.i. veel mooier, simpeler en goedkoper.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu