Open trap van stootborden voorzien

Janno

  • #1
Ik heb een open trap van vurenhout met 2 draaien van 90 graden.

Deze heb ik dicht gemaakt met 10mm mdf, een lat onder de trede en de trede daaronder tegen de achterkant vastgeschroefd.
Het was geen gehoor, het kraakte verschrikkelijk. Toen diverse forums opgezocht en gelezen. Van alles geprobeerd, treden omhoog drukken en weer vast, treden omlaag en weer vast, niets helpt dus alles maar weer gesloopt. Wie kan mij vertellen hoe het moet en met wat voor hout ik de stootborden moet maken en hoe dik moeten zijn de tredes zijn ongeveer 38 mm dik ?
 

Fiesiekus

  • #2
Zonder stootborden geen gekraak?

Denk dat je beter 18 mm dik multiplex kunt gebruiken. Treden iets bol en dan met schroeven monteren.

Soms kan het helpen als je rubberen ringen over de schroeven, tussen treden en stootbord, aanbrengt. Dan houdt je iets speling zonder kraken.
 

Janno

  • #3
Zonder stootborden is er helemaal geen gekraak.
Het kraakt ook als ik het stootbord alleen aan de onderzijde vastschroef en boven 2 mm vrij dan kraakt de trede waar het stootbord aan vast zit, alleen niet zo erg.
 

T2doka

  • #4
Door gebruik te maken van een kraaklat zal het kraken heel wat minder zijn. Zal eens kijken of ik in m'n oude schoolboeken geen foto vind van wat ik bedoel, want op g00gle vind ik op het eerste zicht geen foto.
 

Janno

  • #5
Als je dat zou willen doen want het is zeer moeilijk om een goed advies te krijgen Er zou een trappenmaker dit forum moeten kunnen adviseren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu