Open trap dichtmaken - soort multiplex

JasJ

 • #1
Beste klussers,

Ik ga binnenkort onze open trap dichtmaken met stootborden. Ik heb al veel gelezen op dit forum en met name onderstaand topic heeft me veel goede tips opgeleverd.

Ik zit toch nog met 2 vragen en ben benieuwd naar jullie ervaringen:
1. Voor de stootborden ga ik multiplex gebruiken. Ik lees mensen die hebben 12 mm dik multiplex gebruikt en anderen weer 18 mm dik. Het is geen enorm verschil, maar ben benieuwd naar jullie ervaringen. Kan ik beter voor 12 of 18 mm gaan?
2. Nooit geweten, maar lees nu dat je multiplex populieren en multiplex berken hebt. Zo te lezen is populieren een stukje lichter en zachter. Kan ik gewoon voor populieren kiezen (het hoeft natuurlijk niet veel te dragen qua gewicht) of is het beter om toch voor berken te kiezen. Maakt het bijvoorbeeld nog uit voor het zagen en schilderen?

Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt voor jullie reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  12 mm is voldoende.
  Nadeel van een zachtere houtsoort is dat je er eerder deuken in krijgt tgv de neuzen en hakken van schoenen.
   

  JasJ

  • #3
  Dank voor je reactie @Rola . Goeie tip over die schoenen.
  Als er nog andere ervaringsdeskundigen zijn met handige tips voor het dichtmaken van de trap, dan zijn die altijd welkom.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #4
  Naast berken en populier heb je ook nog het zgn. hardhout triplex. Van berken en hardhout zou ik 9 mm kiezen. Populier wellicht in 12 mm.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu