Opbouw spouwmuur bij rookkanaal

Esther Balster

  • #1
Dag allemaal,

Ik zal me even kort voorstellen. Mijn naam is Esther Balster, en ik ben onze woning (oud patronaat) aan het verbouwen.
Op dit moment ben ik bezig met het maken van een spouwmuur. Voor de isolatie gebruik ik metalstud met steenwol en twee lagen folie, maar ik neem aan dat ik ivm de brandveiligheid, in de buurt van het rookkanaal speciale brandveilige materialen moet gebruiken. Het rookkanaal is voor onze grote, franse schouw. Ik ga een dubbelwandig kanaal gebruiken.
Is er iemand die mij kan vertellen, of liever nog schematische tekeningen heeft van de opbouw van muur/spouwmuur, en eigenlijk ook van de opbouw van de vloer onder de schouw, zodat dit degelijk en absoluut brandveilig gedaan wordt?

Hartelijke groet, Esther
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Wij worden hier altijd heel blij van plaatjes kijken. Zou je daarom een foto van de situatie hier kunnen plaatsen? Elke situatie is toch weer anders, zeker bij oudere woningen. De schouw en rookkanaal zijn nog in gebruik neem ik aan?
 

Esther Balster

  • #3
gat rookafvoer.jpg

Intussen zit het folie en de metalstud ook al aan deze wand. De schouw zal pas geplaatst worden nadat de muur en vloer klaar zijn. Idee voor de opbouw vloer is isolatie 10 cm en beton 10 cm met vloerverwarming. Het is een redelijk oud pand, met dikke muren (ruim 30 cm)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu