Onvoldoende luchtaanvoer deur/rooster douche

Truewaz

 • #1
Hallo!

Mijn douche verandert vrij snel in een stoomcabine omdat hij nauwelijks lucht kan aanzuigen via de deur. De ventilator werkt prima. Deur openzetten tijdens het douchen helpt, maar soms ontsnapt dan de stoom dan, met als gevolg dat het brandalarm af gaat. Luchttoevoer vanaf dicht bij de grond is dus beter.

Er zit een kleine kier onder de deur en er is een luchtrooster. Maar als ik met mijn hand voel merk ik dat er nauwelijks lucht doorheen gaat. Hier enkele foto's:
Mijn vraag is: wat is er mis met dit rooster en hoe kan ik dit het beste oplossen? Rooster vervangen? Schroefjes losser draaien?

Alvast bedankt,

mvg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik denk dat als je schroeven er gewoon helemaal uit draait, je het rooster weg kunt nemen. Misschien draaien de schroeven in de andere helft, aan de andere kant van de deur.

  Na wegnemen kun je kijken waarom er geen lucht doorheen gaat. Zal ongetwijfeld iets te maken hebben met stof en spinnewebben.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #3
  Voor een badkamer zul je minimaal 14 dm3/s af moeten voeren. en dus ook aan moeten voeren via het rooster.
  Dat zou dus een afvoercapaciteit van ca 50 m3/uur moeten zijn. De vraag is of je ventilator en rooster deze capaciteit hebben. Bij centrale mechanische ventilatie zul je met de ventielen het debiet in moeten regelen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu