Onverwachte vloerverwarming of iets anders??

guusvanloo

 • #1
Dag allemaal,
Ik ben mijn keuken aan t renoveren. Volgens de verkoper van t huis zou de keuken geen vloerverwarming hebben. Bij t maken van een sleuf tbv kookeiland echter raakte ik een leiding waarna de cv leegliep....
Vragen (zie foto's):
1. Zijn dit tóch leidingen van vloerverwarming?
2. Kan ik deze lokaal repareren?
Dank

20210309_070154.jpg 20210309_070149.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • guusvanloo

  • #2
  Intussen gezien dat er idd vloerverwarmingsleidingen lopen. In de cv-kast zie ik deze knoppen. Draai ik met de bovenste witte knoppen de desbetreffende leiding dicht?

  20210309_080321.jpg
   

  Lange Herman

  • #3
  Wat ik op je tweede foto zie is geen vloerverwarmingsverdeler maar een gewone verdeler. Dus ik zou zeggen dat je geen vloerverwarming hebt. (maak eens een foto van voren?)
  Een leiding heeft een begin en een eind. Dus als je een kraan dichtdraait is de andere kant nog open, dan heb je nog steeds lekkage.
  Zoek uit welke twee slangen bij de radiator horen waarvan de leiding lek is. Koppel die af van de verdeler, dop de los genomen aansluitingen aan de verdeler af.
  Nu kun je je ketel weer in bedrijf nemen en heb je rustig de tijd om te kijken hoe je de lekkage kunt oplossen.
   
  • Like
  Waarderingen: guusvanloo

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu