Ontstoppen hwa put in brandgang.

Stuart

  • #1
In de brandgang naast ons huis ligt een hwa put welke verstopt is. Het betreft zo'n model met een gietijzeren deksel welke aan een zijde kan scharnieren. Ik heb zelf het deksel al geopend en zoveel mogelijk vuil(bladeren) verwijderd. In het hele puthuis kan ik maar een opening ontwaren. Dit betreft een gat met daarin een soort van plastic klep welke vast zit en kennelijk fungeert als een soort van sifon. Ik heb deze schoon gemaakt zonder resultaat want na elke emmer water die ik eruit haal vult de put zichzelf met water. Ik heb verder in de brandgang alle putten gecontroleerd en deze staan half droog. Mis ik iets?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Laat de put eens met hoge druk ontstoppen.

Zoals je al zegt je haalt een emmer water er uit maar loopt weer vol. dat betekend dat verder op verstopt is en dat de buis vol is en weer terug stroomt naar de put.

Ook kan het wezen dat de pijp kapot of verzakt is.

Ook hier kan je met behulp van camera inspectie uit voeren.

O hoef je niet de gehele riolering op te graven.

Succes
 

Stuart

  • #3
Kan iemand mij zeggen of het klopt dat er maar een buisaansluiting in zo'n put zit. Ik kan het me namelijk niet voorstellen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Er zit maar 1 buis aan sluiting op
 

Stuart

  • #5
Ik ben niet duidelijk genoeg geweest zie ik. De put ligt precies op de kop van de T-splitsing van de brandgang. De putten links en rechts van de "T" zien er hetzelfde uit als de put die ik eerder heb omschreven. De put welke gelegen is aan de onderzijde van de T ziet er ook hetzelfde uit met een verschil en dat is dat deze een tweede buis heeft zonder de door mij beschreven klep en deze buis loopt ietswat schuin omhoog in de richting van de achtergevels. Kan het zijn dat ik nog een aansluiting over het hoofd zie?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
En is deze put droog of staat deze vol water.

ik vermoed dat dit een inspectie put is die onder aan de T-zit hier komt water vanaf put links en rechts en gaat verder door naar het hoofdriool

PS wat voor deksel zit hier op denk een gesloten deksel

en welke kant is verstopt

 

Stuart

  • #7
De put onder aan de T heeft net als alle andere putten een gietijzeren deksel voorzien van gleuven. In alle putten, behalve de "verstopte" put staat het water tot aan de genoemde klep. Verder zit de buis in put genummerd 3 haaks op de put.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Tot aan de genoemde klep staat altijd water want zo sluit de stank afsluiter goed af

lees evt ook eens dit gaat over straat kolken.
https://www.wavin.com/nl-be/downloads
en als je een boel water in die put gooit stijgt het water dan zo ja dan is ie wel verstopt
 

Stuart

  • #9
Bedankt allemaal voor de adviezen. Ik heb inmiddels met gebruikmaking van de tuinslang de put "doorgeblazen". Het was niet de put maar de afvoerleiding welke verstopt was. Alles loopt nu weer perfect af.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Mooi dat het opgelost is, en bedankt voor het terug melden. :wink:

Dan kan dit topic nu ook gesloten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu