Verplaatsen van hwa op maaiveld

Wbur

  • #1
Hoi allemaal!

Onze hwa zijn aangesloten op 1 centrale uitgang die uitkomt op de straat. Nu zit deze in de weg en wil ik deze verplaatsen. Ik had verschillende opties maar ik kan de pijp onder de grond niet vinden. Welke andere opties zijn er dan heel diep graven om de pijp in de grond te vinden?

Groetjes, Wouter

20220709_195741.jpg 20220709_195754.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
2 meter, dat is pas diep.

Reken erop dat deze buis tussen de 40 en 60 cm onder het maaiveld ligt. Gewoon iets dieper graven.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kan de pijp onder de grond niet vinden. Hoe diep heb je gegraven? En graaf je wel in de goede richting? Misschien loopt de buis wel in een andere richting dan je denkt.
 

Wbur

  • #4
Heb eerlijk gezegd niet heel diep gegraven...
Maar ik hoopte op een simpelere oplossing. Dat ijzeren bovenstuk kan je eraf halen. Zou het mogelijk zijn om de buis vanaf daar te verlengen verder naar de zijkant toe? Dan hoef ik niets op te graven.
 

stylish

  • #5
Tegenwoordig vinden de meeste waterschappen het niet zo fijn meer als het HWA op het riool uitmondt... Dus: je kan je eigen HWA beter ingraven in een grindbed. Dan komt het gewoon in de grond terecht. Hoe werkt dat nu? graag 60cm diep, 40 bij 40 is meer dan zat in 20 cm diepte. Gooi er grind in, daarna laagje grond. 20 bij 20 kan ook, alleen ff iets dieper gaan. het is afhankelijk wat je aan capaciteit moet kunnen verwerken (worst case scenario) suc6.
 
Laatst bewerkt:

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
@stylish
Uit de openingspost kun je niet concluderen dat de HWA op het riool aangesloten zit. Integendeel, als ik de foto's zo bekijk, zou het best eens kunnen zijn dat hier in de straat al een aparte HWA afvoer aanwezig is.

En er is geen enkele redern om de methode van afvoer te veranderen, want als deze voorheen op het riool aangesloten zat, zal dat na verleggen van de buizen nog steeds mogen.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

ADDave

  • #7
Er zijn steeds meer gebieden waar de hemelwaterafvoer op het eigen perceel geregeld moet worden. Sommige gemeenten worden zelfs HWA aansluitingen verwijderd.
Dit is bedoeld om de RWZI te ontlasten.

Is het nieuwbouwwijk waar dit zit?
Dan zal het hoogstwaarschijnlijk een overstort zijn van infiltratiekratten onder de grond.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu