Oplossing gezocht; korte beton poeren met HWA tbv alu overkapping

Togaten

  • #1
Beste klussers,

Ik ben op zoek naar een oplossing voor een aluminium overkapping (3x6m). 4 van de 6 staanders staan op een stevige betonnen randbalk fundatie, maar 2 staanders moeten anders gefundeerd worden. De overkapping heeft holle staanders tbv afwatering, daarom is de wens om poeren te gebruiken met een 80mm HWA gat, echter deze zijn alleen verkrijgbaar in 28cm hoogte, en daarvan zou ook nog eens ca. de helft boven de grond uitsteken ivm stelwerk (ze wegen een kilo of 35 per stuk).

De zoektocht is naar een methode om deze poeren toch goed stevig in de grond te verankeren. De grond is erg zacht (zuid holland). Risico tot enige verzakking zal altijd blijven bestaan, palen slaan van 20 meter is geen optie.

Het liefst had ik gewoon een gat van 60-80cm diep gegraven, flinke funderingstegel erin, lange poeren erin, 2 zakken snelbeton erbij en het had wel stevig genoeg geweest voor zo'n alu overkapping. Echter zit ik met deze korte poertjes, de enige die ik kan vinden met HWA...

Ik heb al zitten denken aan een 2e poer (zonder HWA) onder de HWA poer te zetten en dan een aantal draadeinden in de zijkanten van beide poeren te zetten met chemisch anker en dan beton eromheen te storten om de poeren zodoende steviger tot 1 blok te vormen met de snelbeton, en zodoende beter te verankeren in de grond, ook tegen het opwaaien. Maar wellicht denk ik te ingewikkeld en zijn er slimmere oplossingen :)

Suggesties?

IMG_6709.JPG IMG_6707.JPG IMG_6708.PNG
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
poer plaatsen op een paar grindtegels de dmv specie op elkaar metselen
 

Skiefit

  • #3
Als je bang bent voor verzakking is een schroef fundering misschien een optie?
 

Togaten

  • #4
Bedankt voor de reacties. Ik ga voor een paar tegels met draadeinden erdoor en beton.

schroeven is geen eenvoudige optie ivm de afwatering in de poten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu