Ontluchten Intergas

maikpeanut

 • #1
Hallo,

Onze CV geeft een foutcode (80/1). Ik lees op internet dat ik de ketel dien te ontluchten (radiatoren en pomp vloerverwarming zijn al ontlucht). Bovenop de ketel zit een knop (zie foto) maar hier is (met een ontluchtingssleutel) geen beweging in te krijgen. Wat te doen?
B8B8AD8F-692E-424C-93F3-6D32168E5BEE.jpeg
BA550EF2-5DAB-4A7E-85E1-03A4CE4CDE0D.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Onderhoudtje

  • #2
  Dit ontluchtings punt is hetzelfde als bij een radiator, deze is normaal open te draaien met een ontluchtingssleutel. Desnoods voorzichtig proberen met de ontluchtingsleutel een en tang om hem open te draaien.

  Als de ketel het hoogste punt in het huis is, kun je nadenken om hier een automatische ontluchter op te zeten.

  Voor en tijdens het ontluchten wel de ketel eerst uit zetten.
   

  maikpeanut

  • #3
  Het ontluchten is inmiddels gelukt, maar de CV blijft dezelfde storing aangeven. Radiatoren boven doen het wel (indien ik deze opendraai), maar onze nieuwe vloerverwarming lijkt niets te doen (leidingen worden niet warm). Wat kan dit zijn?
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #4
  Pomp of driewegklep kapot of zoiets, ik zou het onderhoudsbedrijf bellen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5

  pomp vloerverwarming zijn al ontlucht

  Pomp van de ketel ook ontlucht?
   

  Onderhoudtje

  • #7
  Waarschijnlijk geen circulatie waardoor de ketel zijn warmte niet kwijt kan, als ik u was dan zou ik de pomp gaan controleren of deze wel draait. Er bestaat namelijk een kans dat als de pomp te lang met lucht draait dat deze kapot gaat. Aan de voorkant van de circulatiepomp zit een grote onluchtings dop (grijs), deze met een platte schroevendraaien los halen en dan met de schroevendraaien binnenin voelen of de as draait.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu