Ondervloer voor tegels in de keuken

Waeb

  • #1
Hallo,

Wij zijn van plan om het linoleum in de keuken te vervangen door tegels.
De vraag is echter welke ondervloer daar het beste voor is, want we hebben al heel veel verschillende dingen gehoord.

Volgens de ene is underlayment het beste, volgens een ander zijn dat gipsplaten, of mdf... Een vloer storten is voor ons geen optie in dit geval, vandaar dat we op zoek zijn naar een alternatief.

Omdat het de keuken betreft moet het allemaal goed waterdicht kunnen gemaakt worden, maar aan de andere kant moet het uiteraard stevig genoeg zijn om er op te kunnen tegelen.

Heeft iemand tips voor een goede ondervloer?
Alvast bedankt!
 

Abb

  • #2
Tegelen over underlayment met flexibele, waterdichte poederlijm (cementgebonden), neem dan lijm nummer 705, geen 708 nemen: als 708 in contact komt met water om de een of andere reden dan lost het op, bij de 705 niet maar krijgt je underlayment het te verduren.

Kan ook op fermacel vloer elementen, is meteen geluids isolerend etc. Zelfs als het in aanraking komt met water, krijgt het zijn oorspronkelijke functie weer terug ne het drogen.

Natuurlijk voorstrijken, waterdichte band en op de juiste manier afkitten.

abdel
 

Waeb

  • #3
Heel erg bedankt voor jullie tips!

Storten wordt lasig omdat we er geen tijd voor hebben, en omdat onze keuken open is. We willen dus alleen in het keukengedeelte tegels leggen, en daarop aansluitend laminaat.

Vandaar dat een ondervloer leggen ons handiger lijkt dan storten, omdat de gestorte ondervloer niet mag doorlekken tot waar het laminaat ligt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu