Ondervloer voor laminaat 2 mm is dat afdoende?

Tvandalen

  • #1
Hallo allemaal,

We gaan op de 1e en 2e verdieping laminaat leggen. Gangen, slaapkamers en een klein kantoortje. Waarschijnlijk 7 of 8mm. Het huis heeft betonnen vloeren. Online zie ik dat ze vaak als ondervloer een folie-achtig materiaal van 2mm (alufoam en andere namen) adviseren of gratis bij de vloer stoppen. Is zoiets werkelijk voldoende? Wat adviseren jullie om minimaal onder de laminaatvloer te leggen?
 

cbc9an

  • #2
Zo'n eenvoudige folie bleek bij onze betonvloeren op 1e en 2e verdieping voldoende. Let er vooral op dat de vloer en daarna de folie goed schoon is zodat er geen cementkorreltjes o.i.d. achter blijven. Op de eerste verdieping hadden we van die alufolie gebruikt maar later op de tweede verdieping de goedkoopste rollen van de Kwantum. Gaat ook prima.
 
  • Like
Waarderingen: Dekraan

Dekraan

  • #3
Wij zijn hier ook naar aan het kijken.

Heb je een idee hoeveel DB ze zeggen dat die doeken tegenhouden? En hoe ervaar je dat nu? Last van geluid, of eigenlijk helemaal niet?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

cbc9an

  • #4
Ik heb hier nog nooit geluid gehoord als iemand over de laminaatvloeren boven loopt. Voor op een betonvloer is het in deze woning (20 jaar oud) zeker voldoende. Maar ik weet niet hoe het bijvoorbeeld met naaldhakken zou zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu