Welke ondervloer voor goede geluidsisolatie en vloerverwarming?

tacobos

 • #1
Goedemiddag,

Momenteel ben ik bezig een appartement te strippen en opnieuw op te bouwen, en ik zou graag advies willen over de ondervloer die ik het beste kan toepassen. Dit is de situatie:

- Het is een appartement van rond 1900 met houten draagbalken en houten vloerplanken.
- Daarbovenop wil ik een ondervloer met goede geluidsisolatie, en daarbovenop/in vloerverwarming
- Als topvloer parket

Ik heb ook onderburen die ik graag te vriend houd :) Welke ondervloer kan ik het beste toepassen voor een goede geluidsisolatie?

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,

Taco
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sebastiaan38

  • #2
  De holle ruimtes opvullen met minerale wol (glas of rock) dan osb plaat moet je even kijken maar zou min 1,5 cm nemen. Dan granulaat rubber min 1cm. Dan moet je alle zij kanten, gaatjes, kieren enz dicht kitten. Dan je vloerverwarming en daarop je parket. Maar geluid gaat niet alleen door je vloer maar eigenlijk elk gaatje of kier. Zorg er dus voor dat alles overal 'dicht' is gebruik dan tochtstrips of rubberen strips voor de deuren, ramen, kozijnen echt alles.geluidsisolatie kan ke niet half of driekwart doen. Afhankelijk van welke verdieping het appartement za je of wel of niet ventilatie moeten maken..
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu