Onderste gedeelte radiator koud

A

Anonymous

Gast
  • #1
Beste Ben,
in de zomer is alles ivm de verwarming in ons huis helemaal vernieuwd (geheel nieuw circuit, radiatoren en combiketel Vaillant).

Sommige radiatoren doen het prima, maar sommige worden enkel aan de bovenkant goed warm, terwijl de onderkant lauw of zelfs echt koud blijft.

Van je eerdere suggesties voor anderen heb ik al heel wat geleerd, maar ik denk dat de meeste oplossingen bij mij niet werken:

- ontluchten => VERANDERT NIETS

- thermostaatkraan achter gordijnen of vensterbank? NEE

- Heb je al geprobeerd om alles dicht te zetten ,en alleen die radiator aan=> VERANDERT NIETS

- thermostaatkraan even uitdraaien om de kraan helemaal open te zetten => VERANDERT NIETS

- drap onder in de radiator => KAN MAAR RADIATOREN ZIJN HELEMAAL NIEUW + HOE KAN IK DAT CHECKEN?

- checken of afvoer/aanvoer verwisseld is door uitzetten en dan weer aan en voelen of hij bovenaan bij kraan eerst warm wordt => HEB IK GEDAAN EN HIJ WORDT IDD EERST WARM BIJ KRAAN

- enkel je opmerking met voetventiel snap ik niet: volgens mij zit er niet zo'n ventiel (aanvoer en afvoer zitten in ondergrond, allebei links onderaan)

Heb je nog suggesties?
Zou het gewoon aan die twee of drie radiatoren kunnen liggen, vb dat ze gewoon niet in orde zijn en vervangen moeten worden?

hartelijke dank bij voorbaat,

Kim
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
kim,die bewuste radiatoren ,zitten die ook bij elkaar ,?of willigkeurig door het huis?de aanvoer en de retour van de radiator,die het slecht doen,zijn die even heet?

laat ff weten.

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste Kim is het systeem destijds getest d.w.z warm gestookt en in orde bevonden?

Het lijkt me namelijk dat je nog wel enige vorm van garantie macht verwachten op deze werkzaamheden.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hartelijke dank, ben en Sil.

Ben: ik heb er 10 in mijn huis (ketel in kelder). 7 werken perfect. 1 op 2e verd. wordt nooit helemaal warm. 2 staan beneden in de woonkamer en het zijn die die bovenaan goed warm worden en onderaan niet. Die 2 staan inderdaad dicht bij elkaar, een beetje apart van de rest van het circuit. Van 1 van die 2 (diegene waar het het ergste is) is het heel erg duidelijjk dat aanvoer en afvoer niet even warm zijn. Sil: ja je hebt gelijk. Maar we hadden nogal een moeilijke relatie met die installator dus daarom heb ik niet zo'n zin meteen naar hem toe te stappen als ik het zelf op zou kunnen lossen.

vriendelijke groet en dank voor de zeer snelle reacties,

Kim
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Kim ,een voetventiel waar jij om vroeg wat dat was;op de retour van de radiator zit dan een zg afsluiter,meestal zit er dop op,daar onder een imbusbout/schroef.Kijk of die geheel geopend is.

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ik denk ook dat wat Ben zegt nl. inregelen via het voetventiel je probleem zou moeten oplossen. Het enige wat het anders zou kunnen zijn is dat het een enkelpijps lus zou zijn en ik geloof vast niet dat ze dat hier toegepast hebben. Heb je een open verdeler met slangen of is alles met cv pijp aangesloten (geen slangen in de vloer dus).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu