Onderdorpel buitendeur vervangen

Greg

 • #1
Forummers,

Ben weer aan een nieuw klusje begonnen vervangen onderdorpel buitendeur.
De huidige was kuisverrot.
Nu loop ik tegen het probleem aan dat de opstand van de nieuwe dorpel tegen de deur aan loopt. De oude dorpel had geen opstand.
Hierdoor heb ik nu een stuk van de bakstenen weggezaagd zodat ik alle ruimte heb onder de deur.
Hoe zouden jullie nu de draagconstructie Onder de dorpel opvangen?
Alles volstorten met beton? Daarna stellen tot een kleine cm onder de deur?Hoeveel ruimte mag daar eigenlijk tussen zitten?
Eerst afstellen Met wiggen daarna met voegspijker opvullen met beton of pur?
Moet ik nog rekening houden met koude werking vanaf buiten en hoe maak ik een barrière hiertegen? Moet ik nog een iets onder de dorpel plaatsen voor optrekkend vocht? Of is menie of grondverf genoeg?

Graag jullie mening

groet greg

742D6BC9-795D-455B-908E-33367FB6ACA0.jpeg C3E73661-0938-4D8F-8ABD-5FE2F0B751D7.jpeg 4300CC23-DEF8-4DF5-ACC2-5CF6AA52F243.jpeg 267A59A5-EFCA-472D-AA0E-3D96F143D020.jpeg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Hoe denk je weer een stevige en waterdichte verbinding tussen de kozijnstijlen en de dorpel te gaan maken?

  Je had beter de schaaf over de bovenzijde van de dorpel kunnen halen ipv de stenen weg te slijpen. Onder de dorpel zet je een strook loodvervanger. Onderzijde in de menie zetten. Dorpel steunt volledig op binnenblad, en bij buitenblad op kunststof stelblokjes.
   

  Greg

  • #3
  Bij de middenstijl haal ik van het nieuwe en oude stuk de helft af daarna met twee zware schroeven en houtlijm vastzetten. Eraf schaven wil ik juist niet, omdat er dan geen opstand overblijft, daarnaast waren de bakstenen ongelijk, heb ik nu een mooie waterpas muurtje.
  Maar om de neus ook goed te laten dragen is het dan niet beter om de opening tussen fundatie en stenen muurtje vol te storten of iets dergelijks?
   

  Greg

  • #4
  Oh ja het de nieuwe stijl schroef ik ook vanonder de dorpel vast en schuif dan de boel van buiten naar binnen
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #5
  Niet volstorten, want dan maak je een koudebrug.
   

  Greg

  • #6
  Oké maar dat enkelsteens muurtje stelt ook niks voor, bedoel kwa stevigheid. Dus stellen dmv plaatjes, en de ruimten eronder, dus tussen dorpel en muurtje vullen met pur of krimpvrije mortel
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu