Onderblok radiator lekt

R2goo

  • #1
Hallo,

ik had een topic aangemaakt over een onderblok die (blijkbaar) defect was geraakt zie: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/radiator-los-koppelen.128684/#post-769782

Nu is het zo dat ik een nieuwe onderblok heb. Maar bij het plaatsen van deze onderblok kwam ik erachter dat de moeren die om de pijpen heen zaten die uit de vloer kwamen niet vast draaiden op de onderkant van de onderblok. Ik ben toen naar een speciaalzaak gegaan waar ze aangaven dat ik een andere maat moest hebben en deze dus moest vervangen. toen heb ik een setje gekregen met 2 knelkoppelingen en 2 nieuwe draaimoeren en 2 ijzeren dingen die in de buis moesten.

Ik heb de oude knelringen eraf gehaald en geprobeerd om op de plek waar deze zaten de nieuwe te zetten maar dit is niet exact. de oude ijzeren dingen die in de buis zaten heb ik gelaten en heb de nieuwe moeren erop gedraaid. maar heb al 5 keer alles los en aangedraaid maar het blijft maar druppelen aan de onderkant wanneer ik alles weer aanzet. Toen heb ik 2 knelringen erop gezet die ietsjes kleiner leken (hier heb ik geen foto van) maar ook bij deze leek het te lekken. wel minder dan met de ringen die op de fotos staan maar ik weet nu niet wat ik moet doen. hoe kan ik dit alles aansluiten zonder dat het lekt?

1603360940437.png


1603360970347.png


1603360986445.png
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe kom je aan het advies om teflon tape te gebruiken. Misschien zit er een klein productie foutje in het onderblok. Waar ik aan denk is dat het bewerken van het knelsysteem niet optimaal is uitgevoerd.
 

R2goo

  • #3
ik zag dat die oude knelring afdrukken had achtergelaten op die pvc pijp. er zaten zeg maar sneetjes in, daarom dacht ik dat het verstandig was om tape erom heen te zetten

ho ezou je het knelsysteem normaliter moeten bewerken, wat is hier een juiste stappenplan voor?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Nog even geduld er zijn hier experts die jouw vraag zo uit de mouw schudden.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Wat zit er nog meer in de aansluiting van het onderblok zit er wel een juiste maat slangpilaar in de slang.

Zo te zien zou die wel eens kunnen ontbreken?
En welke maat moer (staat aan de zijkant op de ring) en knelring zitter op de slang en wat is de slang maat iets klopt er niet bij elkaar.
 

R2goo

  • #6
ik had bij de specialist 2 setjes gekocht omdat ik niet wist wat voor maat het was ik heb dus deze:

1603372444748.png


en deze:

1603372465271.png


In beide gevallen is die moer (volgends mij hetzelfde) alleen het stukje voor die binneslang is anders. nu is het zo dat ik dat laat zitten in de slang en alleen de knelring en moer gebruik. Het viel me op dat hij minder lekte met de knelring van de Comap samen met de moer van die andere in het sluitzakje - die moer van die comap draait er namelijk niet echt goed op dat binnendraad lijkt anders

en in de slang zit een stukje met een grote gat erin hij lijkt op die wat in het sluitzakje zit. in die comap zit er een met een klein gaatje
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
De knelring links op de foto is vervormd, dat krijg je nooit meer dicht met deze ring.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #8
Dat is inderdaad een heel lastig probleem.
Je dient de buitenmaat van de leiding exact op te meten en de dikte van de leiding.
Ik gok er op dat je hier een leiding hebt van 14mm buiten en 10mm binnen, de Comap set zou
dan in principe moeten passen als deze koppelingen ook op het onderblok zitten.

Meet eerst exact op wat de afmetingen van de leidingen zijn.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #9
De moer heeft de maat van de slang als de slang 14x2 is dan geen moer erop de 16x2 is dan is het gat te groot en krijg je dat de ring niet goed wordt aan gekneld.
Alles hoort netjes bij elkaar te worden gebruikt de kapotte r9ng kan er natuurlijk heel gemakkelijk af.
En dan een nieuwe ring met de juiste slang pilaar en moer er weer op zetten, het help om de slang met een haarföhn of verfföhn te verwarmen dan gaat de slang pilaar er gemakkelijk uit.
Doe het nu gelijk goed dat voorkomt lekkage.

Vr Gr en succes ermee
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu