Radiator los koppelen

R2goo

  • #1
Hallo,

Ik wil een kamer opnieuw stucen. Er is een radiator en om erachter te kunnen komen wil ik die eraf halen. Nu is het eraf halen gelukt, water laten leeglopen kraan dichtdraaien, afdroppen etc. zie foto 2 maar aan de linkerkant zat er dus een dropje. en deze kon je eraf draaien. dit had ik gedaan en toen ik erin keek leek het alsof hier een inbus in paste. ik stopte hier dus een (vrij grote} inbus in maar wist niet welke kant ik op moest draaien. ik dacht dat je dit moest open/dicht draaien om het water te stoppen toen ik de radiator eraf haalde. hierdoor heb ik heb vrij lang beide kanten opgedraaid om te kijken wat er zou gebeuren maar er gebeurde niks, achteraf gezien was het allemaal niet nodig geweest om die verwarming eraf te halen.

maar nu wil ik dus dat dropje wat erop zat er weer opzetten alleen past deze er niet meer op omdat dat rubber wat erin zit eruit lijkt te komen. en ik stopte dus die inbus erin en ging weer draaien in de hoop dat deze rubber weer naar binnen zou gaan maar hoe lang ik ook blijf draaien er lijkt niks te gebeuren hij draait gewoon door. het valt mij ook op dat als ik hard druk met die inbus sleutel en draai er water uit spuit.

wat moet ik doen? is het nu stuk? moet ik een andere onderblok kopen?

1601846840774.png



1601846361786.png
 

Auto-Geen

  • #2
De afsluitplug is door de blokkeerrand heen gedraaid. Als ie eruit schiet heb je een waterballet. Vervangen door een nieuwe, zelfde merk (Pentec) en type (M22 2 pijps)
 

R2goo

  • #3
Auto-Geen schreef:
De afsluitplug is door de blokkeerrand heen gedraaid. Als ie eruit schiet heb je een waterballet. Vervangen door een nieuwe, zelfde merk (Pentec) en type (M22 2 pijps)
hey super bedankt, ik ga er maar gelijk 1 bestellen dan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu