Onafgewerkte betonvloer berging afwerken

Horzel

 • #1
In mijn berging ligt een onafgewerkte betonvloer. De vloer is niet helemaal glad en stoft erg (kleur licht grijs). Wat kan ik het beste doen om de vloer stofvrij en wellicht mooi strak te krijgen? De dorpel van de schuurdeur heeft een hoogte van 2 cm en kan niet worden verhoogd.

Ik kom zelf niet verder dan of betonverf erop smeren of eventueel egaline. Ik ben maar een leeg dus wellicht heeft iemand betere/goede ideeën.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Beide ideeën zijn goed. Er is nog een derde; een 2-componenten PU-lak; gebruikt als coating op garagevloeren. Is bestand tegen agressieve stoffen en makkelijk te reinigen. Ik heb alleen ervaring et betonverf; gaat ook prima, afh. van je toepassing/eisen.
  Ondergrond eerst goed vegen en ontvetten.
   

  Horzel

  • #3
  Het resultaat moet gewoon goed zijn. Een loslatende egalinelaag of betonverflaag zou ik jammer vinden. Het liefst heb ik een strakke garagevloer of iets wat er in de buurt komt.
   

  Pepjo

  • #4
  Ik heb zelf goede ervaringen met een twee-componentenvloerlak.
  In ons vorige huis hadden we het in de woonkamer. Ijzersterk en makkelijk in onderhoud.

  Het opbrengen is even wat werk, gebruik onder andere een goede primer. Laat je goed voorlichten bij een verfspeciaalzaak.
   

  Mefke

  • #5
  Als er echt gaten in de vloer zitten heeft betonverf niet echt nut. zult hem eerst mooi vlak moeten maken, (gouband/nieuwe beton ofzo) Je zult hem eerst vlak moeten maken. als 1 steentje hoger ligt en je stoot die eraf helpt de verf niet. Maar het zal er aan liggen hoe ruw de vloer is.

  Altijd beton vlinderen, krijg je het mooiste resultaat maarja soms is het te laat :P
   

  Horzel

  • #6
  Vlinderen, wat is dat precies? En goudband, een soort egaline?

  Ik heb wel eens gehoord dat je voor een dekvloer 4 cm nodig hebt en dat heb ik eigenlijk niet. Mijn idee nu is een egaline laag erop om de oneffenheden weg te werken en dan 2 componententen betonverf, maar ik zeg erbij, ik ben een leek op dit gebied.
   

  Fiesiekus

  • #7
  Goudband is een gipsproduct, geschikt voor muren maar toch niet voor vloeren?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Een dekvloer erop van minimaal 5 cm en dan afwerken na voldoende droging.

  Waarom kan de dorpel van de schuurdeur niet verhoogd worden ?
   

  Mefke

  • #9
  Ja goudband is idd maby niet echt een goed idee, was effe in de war :P
  Vlinderen is het zeg maar glad maken van de vloer maar dan kan alleen als je de vloer opnieuw stort.Meer info heb ik niet over vlinderen. Maar zo ziet een afgewerkte vloer eruit:

   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu