Ombouw bij trap

Jorik1

  • #1
Goedemorgen,

ik ben een beginnende klusser en kan wel wat tips gebruiken hoe ik mijn volgende klus kan aanpakken.
Ik wil bij de trap naar zolder een ombouw maken om die lelijke pijpen en stangen te verbergen.

Ik heb daarbij de volgende vragen:
-Welk materiaal is handig om te gebruiken? Wat mij betreft hoeft het niet afgestukt te worden. Als het maar netjes weggewerkt is.
-Sommige pijpjes en leidingen zijn verbonden met de CV die je ziet hangen. Is het handig dat de ombouw open en dicht kan zodat een installateur er altijd bij kan?
-De onderste pijp komt al tegen de trapleuning aan. Is het handig om de ombouw hierop aan te passen (een gat in de ombouw precies waar de leuning zit, of is het handig om de trapleuning in te korten?
-Is het handig om de ombouw alleen voor het horizontale gedeelte dicht te maken, of ook richting de CV. (hangt misschien samen met de vraag of dit open en dicht moet kunnen voor een installateur die er bij moet) het mooist is als alles is weggewerkt. Als ik daar voor kies dan moet de ombouw dieper zijn bij het verticale gedeelte omdat de pijpjes meer uitsteken. Hoe pak ik dit zo netjes mogelijk aan bij het maken van de ombouw?

Daarnaast is het trappengat al niet groot als je omhoog loopt. Ik wil de ombouw zo min mogelijk laten uitsteken zodat we hier nooit tegen aan komen.

Ik hoor graag jullie tips

trappengat 3.jpg trappengat 2.jpg trappengat 1.jpg
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Een simpele ombouw uit mdf kan al voldoende zijn, netjes opschuren en aflakken met dezelfde lak als je trap/ ballustrade. Ik zou trouwens zo min mogelijk leidingwerk naar je cv wegwerken, als je de onderkant ombouwt heb je van onderaan de trap een net aanzicht, en de cv monteur kan er nog makkelijk bij.
Trapleuning kun je een paar cm inkorten, die bovenste cm' s pak je toch niet.
Ik snap ook nooit zo goed dat "men" kiest om op zo'n locatie een cv te plaatsen.
 
  • Like
Waarderingen: Jorik1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu