Nylon bus deurkruk

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb door heel mijn huis "losse" deurklinken. De nylon bus tussen de deurklink en de deurplaat is uitgesleten. Zijn deze los te krijgen? Het deurbeslag is verder nog goed, maar ze geven nu een beetje trieste indruk als je ze beetpakt.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Deze vulringen zijn gewoon los te kopen bij de ijerhandel.
Neem wel even een deurkruk mee want er zijn verschillende binnendiameters in
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Als de nylon ring slijt kan natuurlijk gewoon van ouderdom zijn, maar vaak ligt het verslijten toch aan iets anders nl. verkeerd gemonteerd bouwbeslag.
Als het geheel pas gemonteerd is zie dan ook vaak dat een kruk "blijft hangen" en zich wringt in de schilden. (vaak gaan de schilden dan na verloop van tijd ook los zitten of bewegen bij het bedienen van de kruk)

Dit is vaak op te lossen door de schroefgaten van de schilden beter te boren en de schilden echt recht op het slot te zetten.
Ander oorzaak kan nog zijn dat het slot schuin in de deur is gezet en dat deze eerst recht gezet moet worden voordat alles soepel wil lopen zonder snelle slijtage.

suc6

Gerrit
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het huis is 30 jaar oud en ik denk dat er nooit iets aan de nylon bussen is gedaan. De krukken bewegen soepel genoeg, dus slijtage door verkeerd gemonteerd deurbeslag is het niet.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Dus nieuwe nylon bussen plaatsen.
Dat zou ook goed nodig kunnen zijn, na 30 jaar.
Die hebben ook niet het eeuwige leven.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Nee, daarom. Het geeft zo'n slap gevoel in het deurbeslag, net of je de klink in je handen kan houden. Terwijl alles met nieuwe bussen weer lekker strak en stevig aanvoelt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu