Brievenbus afkitten ivm regenwater

Buurmannetje

 • #1
Hallo,
Ik heb sinds een paar weken een nieuwe brievenbus op de voordeur gemaakt. Het is gewoon zo'n klep brievenbus.
Soms als het regent is de brievenbus van binnen helemaal nat en drupt het dan ook langs de deur verder naar beneden waardoor de deurmat (en de post die daarop ligt) ook helemaal nat is.
Ik heb met een gieter getest en het lijkt erop dat het via de deur net langs een heel dun naadje achter het metalen opzetstuk van de brievenbus sijpelt.
We hebben aan de binnenkant wel een opzetstukje met van die lange haren, maar dat houdt het niet tegen. Maar al zou dat zo zijn, dan blijft het binnenin de brievenbus nog nat dus dat lijkt mij ook niet wenselijk.

Nu zie ik al enige mogelijkheid (naast het kopen van een andere brievenbus) de bovenkant een beetje dicht te kitten. Of heeft iemand een beter idee?
Als ik het zou kitten, welke (transparante!) kit moet ik dan gebruiken? Ik heb wat besteld maar dat blijkt voor alleen binnen te zijn (ik kwam er niet goed uit toen ik mij online orienteerde en bij ontvangst zag ik het op de bus staan dat het niet geschikt voor buiten is).

Graag jullie tips.

Bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #3
  Allereerst de vragen:

  - Sluit de voorplaat goed aan op de deur (deur of briefplaten krom, schroeven vaster draaien)?
  - Heeft de briefplaat een afdichting die tegen de deur aan komt?
  - Hoe is het gat in de deur t.o.v. het formaat van de briefplaat?

  De kit is niet geschikt om zo buiten te gebruiken. Acrylaatkit heb je voor binnen en voor buiten en bij dat laatste wordt aangeraden om de kit na volledige uitharding over te schilderen.

  Mocht u gaat kitten met een geschikte kit: alleen de bovenkant en beide zijkanten van de briefplaat kitten. De onderkant open laten, zodat vocht niet opgesloten wordt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu