Brievenbusveer te sterk

DebbieWM

  • #1
De woningbouwvereniging heeft mooie nieuwe brievenbussen geplaatst met aan de buiten en binnenkant een klep met veer en tochtborstels.

Heel mooi... maar de post komt verkreukeld binnen/blijft steken tussen de twee platen (dus pas te vinden nadat je zelf gaat zoeken of er iets groots achteraan doorheen is geduwd.)
De veer van de binnenklep is te sterk, de post kan het niet openduwen. Ik heb even gekeken maar zie niet heel snel een manier om deze veer eruit te halen. "Het moet even slijten" is het antwoord van de aannemer, maar ik heb geen zin in gekreukelde post tot die tijd (en hoe kan het slijten als de klep niet open en dicht gaat..) Halve oplossing was een wasknijper op de klep zetten zodat hij al iets open staat, maar ja, dan tocht het iets meer als er post in vastzit, en post zit dus nog steeds vast want het is nog niet ver genoeg open/het is nog te lastig.
Brieven van de belastingdienst, stempas, komt verkreukeld aan.
Ik wil eigenlijk gewoon een klep zónder veer aan de binnenkant, dus de veer eruit halen, maar ik zie geen mogelijkheid.
Er zitten wel gaatjes bij de veer, maar ik heb geen inbussleutel die zo klein is - en is dit wel waar ik aan moet gaan zitten? (kleinste inbus die ik heb is 1,5mm).

Ik denk dat de postbode ook blij is als hier een oplossing voor is. (Een heel blok met deze brievenbussen... )

IMG_20220216_140405.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe erg is een kreukeltje in een stuk papier wat daarna bij het oud papier gaat?

Om het maar even met een licht sarcasme te zeggen: De postbode went er wel aan, post is sowieso een aflopende zaak :wink: Ik vind het energie- en comfortverlies door de brievenbus veel erger dan wat ongemak.

Oh, het klopt dat de veer na verloop van tijd iets slapper wordt.
 

DebbieWM

  • #3
Nou, gekreukte rouwpost vind ik echt niet leuk!! Dat is iets wat niet bij het oud papier gaat. En wat de denken van medische post (waarop staat: niet vouwen), foto's, officiële papieren die je in moet vullen en daarna terugsturen... staat mooi als je gekreukte formulieren terugstuurt. Verder vind ik het leuk om kaartjes die ik van mensen ontvang neer te zetten, ook zijn er genoeg die het leuk vinden om zelf een kaartje te maken (net als ik( - een stukje kunst via de brievenbus. En het dan gekreukt ontvangen terwijl iemand daar moeite voor heeft gedaan, en gekreukt neer moet zetten/ophangen.... nee daar word ik wat verdrietig van.
Natuurlijk interesseert die reclame/huis aan huis bladen me niet. Maar juist de andere post wil ik ongeschonden ontvangen.
Overigens blijft hierdoor dus ook de post IN de brievenbus steken en kan er zo weer uitgevist worden.
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
als je de klep er even helemaal af haalt kan je er dan ook niet bij komen?
 

De Bob

  • #5
Het belachelijk dat de post niet normaal door de bus kan, Probeer bovenstaande post, misschien valt het dan te demonteren/door te knippen ( Het wordt ook gemonteerd)
 
Laatst bewerkt:

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Maar wat is eigenlijk de vraag, ik lees van alles maar nergens wat betrekking heeft op klussen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
DebbieWM schreef:
Ik wil eigenlijk gewoon een klep zónder veer aan de binnenkant, dus de veer eruit halen, maar ik zie geen mogelijkheid
Let op de klep kan door de druk van de wind en beweging van lucht gaan klepperen.

Je hebt helemaal gelijk. Een mens is zo intelligent maar een goede brievenbus, goed toegankelijk en tochtvrij, kunnen we niet maken.
Ook de positie in de deur, zie hier brievenbussen 50 cm boven de grond.
 

De Bob

  • #8
Mijn brievenbus recent geplaatst i.v.m. nieuwe kunststof ramen/deuren/achterpui enz., heeft ook twee kleppen, alleen buiten met veer en binnen zonder veer.
I.v.m. de verende buitenklep blijft de binnenklep ook dicht bij wind
Werkt een stuk prettiger voor de postbode.
 
  • Like
Waarderingen: DebbieWM

DebbieWM

  • #9
precies De Bob, dat zou voldoende zijn. De brievenbusklep aan de binnenkant heb ik al eens uit elkaar gehaald, maar de klep zelf krijg ik er niet zomaar af, dat lijkt erin geperst te zijn.

@Ronny: de vraag is hoe deze veer uit de klep kan.
Aangezien het plaatsen van een nieuwe brievenbus onderdeel was van een renovatie/klus, kwam ik hier uit, hopende dat iemand hier ervaring mee had. Het is inderdaad geen vraag over hoe ik een gat zaag in een deur of welke grondverf ik nodig heb voor een tuintafel.
Maar waar zou ik anders terecht kunnen voor mijn vraag? Als je een betere suggestie hebt, hoor ik het graag. (Ja, ik zou nog eens kunnen kijken of ik kan achterhalen wie de fabrikant is, en indien die nederlands of engels spreekt, kunnen mailen met mijn vraag)

De aannemer zou zelf nog gaan kijken wat ze kunnen doen.
Dank voor alle reacties tot nu toe, helaas nog geen ervaringsdeskundigen gevonden :)
 

De Bob

  • #10
Ik kan u wel zonodig aan het adres helpen van de kozijnen fabriek c.q. plaatser, als u een andere wilt, die heeft hier 43 van die kleppen geleverd, en zal het merk dus wel weten.
Laat maar horen.
 

Fmrama

  • #11
Is dit bij de pijl niet los te draaien.?
12E72904-24FD-4B9E-B940-BB5865A4EB93.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu