Normale gipsplaten in de badkamer?

Dirkjanw

  • #1
Hoi,

wij hebben in ons nieuwe (naja, 108 jaar oude :)) huis de aannemer op zolder een badkamer laten optrekken. Lewisplaten vloer, houtwerk, gips. Nou heeft de aannemer alleen de wand achter de te maken inloopdouche van watervaste (groene) gipsplaten gemaakt. Het plafond en alle andere wanden, waaronder die naast en boven het bad (staat onder de schuine kap) heeft hij van 'normale' gipsplaat gemaakt.

Hij houdt vol dat dit prima voldoet en dat als het getegeld wordt, het geen enkel probleem oplevert. Ik ben bang dat het tegelwerk er voor je het weet met plaat en al weer afkomt.

Wat is jullie mening? Ben ik te paranoide of probeert mijn aannemer zich er (te) goedkoop van af te maken?

Groet,
Dirk-Jan
 

renehi

  • #2
Die groene gipsplaten zijn geimpregneerd en zullen niet 'zo snel' rotten in een vochtige omgeving. Als de aannemer uw badkamer heeft/gaat voorzien van een goede ventilatie, dan voorzie ik geen problemen. De gipsplaten worden meestal voorgestreken met een goedje dat ook vochtwerend is, daarna noch tegels eroverheen.... De normale gipsplaat zal u niet zomaar op uw hoofd vallen als u een bad neemt, maar een goede ventilatie is wel een vereiste.
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als het zo'n risico was dat storten er wekelijks badkamers in elkaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu