Vochtige buitenmuur - is dit normaal?

CodeIt

  • #1
Beste klussers,

Ik ben bezig mijn bijkeuken te verbouwen. Het betreft een hok met halfsteens buitenmuren (ong 3 meter per stuk) aan 2 zijdes. De ruimte is nooit verwarmd geweest en is niet geïsoleerd.
Ik heb nu verwarming aangelegd en ben begonnen met het aanbrengen van isolatie tegen de buitenmuren. De voorzetwand kon niet zo dik worden dus heb ik deze gemaakt van metalstud (50mm) met steenwol platen ertussen.
Achter het metalstud zit een damdoorlatende folie. De ruimte tussen de folie en muur varieert van 0 tot 3 cm (oud huis met oud stucwerk op sommige plaatsen). Op 2 plekken heb ik boven en onder een staande voeg uitgeboord voor de ventilatie van de 'spouw'.
Gisteren ben ik begonnen met het aanbrengen van de dampdichte folie voor het metalstud en toen voelde ik dat de isolatie op de hoeken wat vochtig was. Ik heb enkele stukken isolatie weggetrokken en achter de dampdoorlatende folie stonden de druppels er op. Als ik er met mijn hand over wreef voelde het ook nat aan.

Mijn vraag is of dit normaal is/wat er verkeerd is gegaan? Extra info: de buitenmuren staan in een smal steegje (weet niet of het er toe doet).
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als er, van de binnenkant gezien, geen damprem voor het isolatie materiaal heeft gezeten lijkt mij dat normaal.
Het is die dampdichte laag die moet er voor zorgen dat er minder vocht van binnen naar buiten kan gaan.
Het is lastig maar je zou nog eens moeten voelen als de dampremmende laag is aangebracht.
 

CodeIt

  • #3
Dat stelt me wat gerust. Ik heb gisteren alle isolatie verwijderd en 's avonds was de muur weer droog. Hierna heb ik alle isolatie weer aangebracht en daar gelijk dicht plastic over gedaan. Van het weekend kijken of het droog blijft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu